szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezdetét vette Kazincbarcikán a Divinyi Réka - Goda Krisztina alkotópáros által jegyzett Veszettek című film forgatása.

A stáb június 10-én költözött le az észak-magyarországi városba, ahol közel négy hetet fognak eltölteni. A filmjelentős része vidéki helyszíneken – Kazincbarcikán, Ózdon és Várpalotán – forog, és csak néhány jelenetét veszik fel Budapesten.

Sor került 2 előforgatási napra, május 30-án és 31-én, Budapesten, ahol a filmbeli testvérpárt alakító Klem Viktorral (Jocó szerepében) és ifj. Vidnyánszky Attilával (Máté megformálója) néhány képkockát rögzítettek például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, Budakeszin és a Kozma utcai fegyház és börtön épületében is, ahol egy működő szárnyban forgathatott a stáb. A jelenetek forgatását a börtönben kezdődő felújítási munkálatok miatt hozták előre.

©

A sikeres alkotópáros, akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró, Kakukk című kisregényét használta alapul. A film, két vidéki fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a bűnözés ellen.

A forgatás tervezett időtartama 73 nap, a film operatőre Babos Tamás. A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját