szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A veterán dalnok szeptemberben, nyolcvanadik születésnapjára jön ki új dalokkal.

A lemez a Rolling Stone magazin információi szerint a Popular Problems címet viseli majd, a megjelenés dátuma az Amazon France szerint szeptember 22., a Cohen nyolcvanadik születésnapja utáni nap.

Bár a megjelenés dátumát, sőt tényét még nem erősítették meg hivatalos forrásból, a hír mégis hitelesnek tekinthető, hiszen a dublini Leonard Cohen Event 2014 című hivatalos Cohen-rajongói rendezvényen a Cohen-weboldalt kezelő Jarkko Arjatsalo adta át az üzenetet a rajongóknak: "Leonard keményen dolgozott az új dalokból álló lemezén. Arra kért, hogy mondjam el nektek, a Popular Problems szeptember végén, röviddel nyolcvanadik születésnapja után jelenik meg."

Az eredetileg írónak-költőnek indult (és azóta is több kötetet publikáló) kanadai Leonard Cohen a könnyűzene-történet egyik legnagyobb hatású dalszerző-énekese, előadók és zenekarok tömegére volt óriási hatással, Zorántól a U2-ig. Legutóbbi nagylemeze, az Old Ideas 2012-ben jelent meg, új albuma a tizenharmadik lesz a sorban. Cohen 2010. augusztus 31-én nagy sikerrel koncertezett a Budapest Sportcsarnokban.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Révész Sándor: Orbán veszíteni akar

Révész Sándor: Orbán veszíteni akar