szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négy-négy díjat nyert a szombat esti Los Angles-i gálán a Trónok harca és A törvény nevében című tévésorozat, valamint egy kozmoszról szóló dokumentumfilm, de a Saturday Night Live műsor tarolt: öt díjat nyert.

 A Kreatív Emmy-díjakat technikai kategóriákban (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) ítélik oda televíziós produkcióknak, továbbá ezen a díjátadón jutalmazzák a legjobb tévés vendégszerepléseket is. Az elismerések átadása egy héttel előzi meg az "igazi" Emmyk kiosztását a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy színésznőnek.

A szombat esti ceremónián vendégszereplőként mások mellett az Orange is New Black sorozat egyik sztárja, Uzo Aduba nigériai származású színésznő vehetett át díjat, Jeremy Irons pedig egy dokumentumfilm, a Game of Lions narrátoraként kapott Emmyt.

Az HBO aranybányája: a Trónok harca

A tévécsatornák versengésében az HBO diadalmaskodott, amely 15 Kreatív Emmyt kapott műsoraiért, az NBC tíz, a PBS nyolc, a Fox és a Netflix hét-hét díjjal távozott. A CBS hat, az ABC öt díjat gyűjtött össze. A Fox csatorna Kozmosz: Történetek a világegyetemről című dokumentumsorozata, amely a nyolcvanas évekbeli Kozmosz-széria 21. századi kiadásaként készült el, négy díjat nyert. A Trónok harca, A törvény nevében és a Sherlock-sorozat harmadik évadának His Last Vow című epizódja szintén négy-négy díjjal gazdagodott.

Tavaly egy magyar alkotó, Homonnay Gábor is a díjazottak között szerepelt, a Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat kapta. A Kreatív Emmyk átadását augusztus 25-én követi a nagyszabású Emmy-gála, amelyen a színészi kategóriákban nyújtják át a televíziós elismeréseket, de a forgatókönyvírók és a rendezők is akkor vehetik át díjaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Meghalt Siegfried Fischbacher

Meghalt Siegfried Fischbacher

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre