szerző:
MTI

Nem marad állandó látványosság a Kentucky állambeli Nemzeti Corvette Múzeum házi víznyelője. Az intézmény vezetősége korábban kacérkodott a gondolattal, hogy megőrzi a februárban keletkezett és nyolc ritka sportautómodell vesztét okozó gödör egy részét, ám a magas költségek miatt végül a lyuk felszámolása mellett döntött.

A múzeum vezetősége a közelmúltban határozott az árok teljes feltöltéséről. Az intézmény Skydome elnevezésű részében keletkezett lyuk valóságos internetes szenzáció lett, a biztonsági kamerák beomlásról készült felvételét mintegy 8,3 milliószor nézték meg a YouTube-on. 

A februárban keletkezett nyílás hatására 66 százalékkal nőtt a múzeum látogatottsága és az intézmény víznyelőtémájú szuveníreket, köztük pólókat, képeslapokat, nyomatokat és DVD-ket is árulni kezdett.

A nyílás népszerűségére való tekintettel a vezetőség júniusban afelé hajlott, hogy megtartja a víznyelő nagy részét, és talán még az összetört autók közül is visszahelyeztet párat a nyílásba. A 18 méter hosszú, 13,5 méter széles és 9 méter mély gödör magas fenntartási és biztonsági költségei miatt azonban végül a teljes feltöltés mellett döntöttek. 

A felújítás, amelynek költségét nem hozták nyilvánosságra, várhatóan novemberben kezdődik és hat hónapot vesz igénybe. A látogatók plexiüvegen keresztül pillanthatnak bele a munkálatokba.

A múzeum és a Chevrolet továbbá megállapodott három sérült autó helyreállításáról. Az autógyár jóvoltából régi fényében tündökölhet az 1992-es egymilliomodik Corvette, egy 2009-es ZR1 Blue Devil és egy 1962-es fekete Corvette. 

A mélybe zuhant másik öt autó - egy 1993-as ZR-1 Spyder, egy 1984-es versenyfelvezető autó, egy 1993-as rubinpiros 40. évfordulós Corvette, egy 2001-es Mallett Hammer Z06-os Corvette és a 2009-es 1 millió 500 ezredik Corvette - túlságosan megrongálódott, de a látogatók ezeket is szemügyre vehetik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Toronyház" a szentendrei Duna-partra? Összecsaptak a civilek a városvezetéssel

"Toronyház" a szentendrei Duna-partra? Összecsaptak a civilek a városvezetéssel

60 kilométer elektromosan, ezt tudja az új BMW 330e

60 kilométer elektromosan, ezt tudja az új BMW 330e

Műpéniszes bábuval kampányolt Lázár egy kispesti iskolában a dohányzás ellen

Műpéniszes bábuval kampányolt Lázár egy kispesti iskolában a dohányzás ellen

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Itt a világ első 3D-nyomtatott titánfelnije, és elképesztően mutat

Itt a világ első 3D-nyomtatott titánfelnije, és elképesztően mutat

Orbán lemaradt a válogatott győzelméről

Orbán lemaradt a válogatott győzelméről