MTI Gasztro

Évszázados sajttitkot fejtettek meg Svájcban

Évszázadnyi tanulmányozás és kutatás után végre felfedezték, mitől keletkezik a lyuk egyes svájci sajtokban, például az ementáliban és az appenzellerben – közölték csütörtökön svájci tudósok.

MTI Kult

Betömik a világhírű lyukat

Nem marad állandó látványosság a Kentucky állambeli Nemzeti Corvette Múzeum házi víznyelője. Az intézmény vezetősége korábban kacérkodott a gondolattal, hogy megőrzi a februárban keletkezett és nyolc ritka sportautómodell vesztét okozó gödör egy részét, ám a magas költségek miatt végül a lyuk felszámolása mellett döntött.

hvg.hu Plázs

Videó: ingyen foltozzák be egy félrekezelt kazah nő arcát Amerikában

Újra normális életet élhet az a kazah származású nő, akinek sugárkezeléstől keletkezett hatalmas lyuk az arcán. Az orvosok félrediagnosztizálták, azt hitték, hogy rákos, ezért kapta a durva kezelést. A 30 éves Lessya élete tönkrement, végül unokatestvére segített neki. Az egyesült államokbeli Louisville-ben ingyen hozzák helyre az arcát.

MTI Itthon

Nagy lyuk keletkezett a Margitszigeten – fotó

Péntek délután két órakor megnyitották a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt, de továbbra is van egy szűk szakasz, amelyet kordonnal zárnak el – jelentette be Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke. Ezek közé tartozhat az a föld beszakadása által okozott nagy lyuk, amelyről az MTI közölt fotót pénteken.

MTI Világ

Újabb lyuk nyílt Floridában

Hétfőn újból megnyílt a föld Floridában, de ezúttal nem nyelt el senkit. A második víznyelő tölcsér csupán másfél méter mély, szélessége viszont csaknem 4 méter.

1 2

A címlapról ajánljuk