szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kossuth-díjas dalszerző és előadó szerint szándékosan hagytak ki egy rendszerkritikus dalt a köztévén leadott Koncz Zsuzsa-koncertfelvételből. A köztévé erre reagálva közölte, hogy a szerkesztett koncertet Konczéktól kapták, majd ugyanezt Bródy is elismerte, valamint Koncz is megerősítette.

"Kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok. (...) És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok." A többi közt ilyen sorokat tartalmaz az Ezek ugyanazok című dal, Bródy János szerzeménye, amit az előadó szerint szándékosan hagytak ki Koncz Zsuzsa jubileumi koncertjének köztévés felvételéből.

Bródy János, aki a márciusi, Aréna-beli koncerten maga adta elő szerzeményét, a Facebook-oldalán ezzel a kommentárral látta el az erről készült videót: "Ami a Magyar Televízió adásából kimaradt... (A műsorhamisítást a törvény nem bünteti.)"

Frissítés:

Az MTVA Bródy János Facebook-bejegyzésére még aznap reagált, és közölte, hogy Koncz Zsuzsa saját stábja rakta össze a tévére szánt anyagot, miután az MTVA kétszer 52 perces műsort kért összevágni az egyébként két és fél órás koncertből. Vagyis közlésük szerint az MTVA készen kapta az anyagot Koncz Zsuzsáéktól.

Bródy János ezt követően átszerkesztette Facebook-bejegyzését, kihagyva belőle azt a mondatot, miszerint "A műsorhamisítást a törvény nem bünteti" sort, továbbá elnézést kért Koncztól, amiért kellemetlen helyzete hozta, elismerve, hogy természetesen megbeszélték, hogy melyik számok férnek bele az összevágott felvételbe.

Végül szeptember 12-én Koncz Zsuzsa is megszólalt az ügyben, ő is a Facebookra rakott ki egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy a koncert összes szereplőjével, így Bródy Jánossal is egyeztette a részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!