szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hétvégén elhunyt Sztankay István és Avar István is a Nemzet Színésze volt. A 12 tagú társaságba tehát két új tagot kell választani, a helyekre legalább három név szóba került – írja a Blikk.

Két hely megüresedett a Nemzet Színészeinek 12 fős csoportjában azután, hogy pénteken Sztankay István, szombaton pedig Avar István hunyt el.

Blaskó Péter
©

A Blikk keddi száma azt írja, hogy a Nemzeti Színészei hamarosan döntenek, hogy a két helyre kit választanak maguk mellé tagnak. A leendő tagnak minimum 62 évesnek kell lennie, és legalább 40 éve kell színészkednie, vagy 20 évadot kellett töltenie a Nemzeti Színház színpadán.

Jordán Tamás
©

A napilap szerint ennek a feltételnek a most 66 éves Blaskó Péter, a 74 éves Sinkó László, és a 71 éves Jordán Tamás felel meg, mellettük pedig a 78 éves Mécs Károly, a 84 éves Bitskey Tibor, a 71 éves Balázs Péter, és az ugyancsak 71 éves Bálint András kerülhet még szóba.

Sinkó László (balra) Kulka Jánossal és Hollósi Frigyessel
©
A Nemzet Színészei havonta 630 ezer forint illetményt kapnak életük végéig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”