szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt nő írta azt a nyolcadikos biológiakönyvet, amely "látványos szépséghibaként" említi lányoknál a szőrös alkart. A 2009/10-es tanévben megújult biológiakönyv a ránctalanító arcmasszázs és a szempillafestés tárgykörében is orientálja a kamaszlányokat.

Arra taníjta a 14 éves lányokat egy nyolcadikos biológiakönyv, hogy a szőrös kar kínos, a túl hosszú szemöldök nem szép, és a helyes szempilla-spirálozásról, valamint ránctalanító(!) masszázsról is idejekorán felvilágosítást kapnak belőle a bakfis lányok – írta a Librarius.hu.

A Csókási Andrásné Czegléd Anna, Fehér Andrea, Horváth Andrásné Szabó Emőke, Jámbor Gyuláné, valamint Kissné Gera Ágnes által írt Biológia 8. tankönyv bemutató oldalán azt írják, a könyv a 2009/2010-es tanévtől azért újult meg, mert az egészségtan modult is bele kellett illeszteni a nyolcadikos biológia tananyagba. Kérdés azonban, hogy az alkar szőrtelenítése vagy a szempilla-spirálozás mennyire tartozik akár az egészségtan tárgykörébe.

©

Még úgy is meglepő a témaválasztás, hogy a könyv tartalomjegyzéke szerint a szépségápolásról szóló rész csak olvasmány. Néhány idézet abból, ahogy a szerzők az éretlen lányokat orientálják testesztétikai kérdésekben:

"Hasonló, de látványosabb szépséghiba a lányoknál az arcon, az alkaron és a lábszáron megjelenő erőteljesebb szőrnövekedés. A nem kívánatos látványt a szőrszálak színtelenítésével vagy időleges eltávolításával (gyantázás, epilálás) lehet megszüntetni." Egy másik oldalon (lásd a képet) a megfelelő szemöldökhosszról, szempillafestésről és a ránctalanító masszázs mikéntjéről oktatják a lányokat.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ