szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit hiphop/elektronikus tánczene egyik legsikeresebb együttese, a Stereo MC's november 14-én pénteken a fővárosi A38 hajón lép fel. A zenekar számára 2002 óta rendszeres turnéállomás Magyarország.

A Stereo MC's a múlt héten, első stúdióalbuma megjelenése 25. évfordulóján egy tízlemezes CD-DVD-életműdobozt jelentetett meg, ehhez kapcsolódik mostani európai turnéja - közölte az A38 az MTI-vel.

Az énekes Rob Birch és az elektronikáért felelős Nick Hallam duója az egykori énekesnővel, Cath Coffey-val kiegészülve tér vissza. A Stereo MC's legnagyobb sikere, a Connected címét kiforgató Collected tíz darabból áll: az eddig megjelent hét sorlemezt két CD-s ritkasággyűjtemény és egy koncert-DVD egészíti ki. A turné koncertjein természetesen a zenekar összes slágere elhangzik az Elevate My Mindtól a Step It Upon és a Connecteden át a Deep Down & Dirtyig.

Bár a Stereo MC's-t általában hiphop-produkcióként szokás elkönyvelni, Rob Birch és Nick Hallam vállalkozása sokkal inkább elektronikus tánczenét játszik. Leginkább a Madchester tradíció Happy Mondays által megteremtett acides-rave-es house-át vitte tovább és népszerűsítette, Birch mozgása is hasonlít a Happy Mondays-táncfelelős Bezére. Az 1992-es Connected valósággal letarolta az akkor sláger- és rádiós listákat, az album slágerei még évekig voltak a rádiók kedvencei.

Birch és Hallam immár ötven év felett járnak, de a Stereo MC's produkciója még mindig energikus. A Stereo MC's 2002 óta többször játszott már Magyarországon, először a Sziget fesztiválon, legutóbb 2012-ben a Hegyalján, miközben Birch és Hallam olykor dj-settel is fellépett (Zöld Pardon, pécsi Zsolnay Fesztivál, SZIN).

  November 14-én az A38 hajón Rob Birch (ének), Nick Hallam (elektronika), Ondrej Burian (dob), Cath Coffey (ének) és Aina Westyle (ének) lép színpadra. A Stereo MC's eddigi stúdiólemezei: 33-45-78 (1989), Supernatural (1990), Connected (1992), Deep Down & Dirty (2001), Paradise (2005), Double Bubble (2008), Emperor's Nightingale (2011).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik