szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Holmi című irodalmi folyóirat az idén októberben ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját, de decemberben befejezi működését.

Jövőre már nem jelenik meg az idén 25 éves irodalmi folyóirat, a Holmi. Réz Pál, a folyóirat főszerkesztője az év elején jelentette be, hogy megromlott látása miatt nem tudja elolvasni a kéziratokat, ezért nem folytatja a munkát – mondta el az MTI-nek Várady Szabolcs, a folyóirat megbízott főszerkesztője az idén 25 éve alakult irodalmi lap megszűnésének okairól, majd hozzátette, hogy senki sem kívánt Réz Pál helyébe lépni. Az internet átalakította az irodalom jellegét, szerkezetét, nyilvánosságát, ez már nem a mi világunk – vélekedett Várady Szabolcs, hozzátéve, hogy a folyóirat-támogatási rendszerek is a nyomdai megjelenés mellőzését preferálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj

Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom

Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom