szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újév első fontos mozibemutatója garantáltan a kultikus zenész és író, Nick Cave egy fiktív napját elmesélő áldokumentumfilm, a 20.000 nap a Földön lesz. Főleg azért, mert ez a film nem csak a Cave-rajongóknak lehet inspiráló élmény.

Nick Cave felkel, tükörbe néz, majd elindul a pszichológusához, beszélget az emlékeiről, gyerekkoráról, félelmeiről, művészetéről, később pedig benéz néhány cimborájához is. A zenész a kocsikázás alatt több egykori zenésztársával, például Kylie Minouge-gal is elcseveg pár gondolat erejéig. Látszólag csak ennyi történik a 20.000 nap a Földön című dokumentumfilmben, de hangozzék akármilyen unalmasan is mindez, ez az áldoksi még a Cave művészetét kevésbé, vagy egyáltalán nem ismerőket is a moziszékhez szögezi a film magával ragadó ritmusa, humora és mélysége miatt.

©

A 20.000 nap a Földönt Magyarországon először a Budapesti Dokumentumfilm Fesztiválon láthatta a magyar közönség, január 15-én azonban végre moziforgalmazásba kerül a Cave-film. A művész képzeletbeli napját elmesélő alkotásból természetesen nem maradhattak ki a Bad Seedsel közös koncert-, vagy stúdiófelvételek sem: a film ugyanis Cave zenekarának utolsó albuma, a Push The Sky Away munkálatai közben készült.

A filmet január 8-án egy premier lőtti vetítéssel egybekötött tribute-buliban is el lehet csípni a Toldi moziban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
220 milliót nyert valaki a hatos lottón

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára