szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fenti mondat egyáltalán nem a képzelet szüleménye. Budapesten a Corinthia Hotel kínál csomagot a friss Oscar-díjas mozi tiszteletére. A luxuscsomag limuzinkörutat, és a '30-as évek hangulatát idéző vacsorát is tartalmaz.

Mint kiderült, A Grand Budapest Hotel rendezője, Wes Anderson a budapesti Corinthia Hotelben is tett egy körutat, mielőtt még belevágott volna friss Oscar-díjas filmje forgatásának.

©

A szálloda története amúgy is több ponton összefonódott a mozival. 1896-os nyitása után nem sokkal az akkor még Grand Hôtel Royalként ismert szálloda adott helyet például a Lumiere fivérek egyik első, Párizson kívüli filmvetítésének. 1915-ben pedig a Királyi Báltermet alakították át ezer főt befogadó moziteremmé. A mozi a kommunista rezsim alatt Vörös Csillag, később Apolló néven futott a 2002-es nagy felújításig.

Wes Anderson 2012-ben vendégeskedett az akkor már a Corinthia-csoport által felújított hotelben, aki akkor egy privát, kulisszák mögötti körbevezetést is kapott vendéglátóitól.

A Corinthia Hotel a film sikerén, és Oscar-díján felbuzdulva külön, két éjszakára szóló Grand Budapest Hotel-csomagot kínál vendégeinek. Ha valaki nem sajnál 268 eurót egy éjszakáért, akkor cserébe limuzinnal hozzák be a városba a reptérről, és a rendezőhöz hasonló privát túrán mélyedhet el a szálloda történetében. A különleges csomagra befizető vendégek a harmincas éveket idéző pezsgőt és édességeket kapnak a szobájukba, és a Royal Spa-ban is lazíthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál