szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakképzés átszervezésének következtében "minden gyerek számára" garantál a kormány egy a piacon hasznosítható szakképzésben való részvételt, amely után természetesen tehetségének megfelelően lehetősége van érettségit tenni, illetve azután belépni a felsőoktatási rendszerbe – közölte a kormányszóvivő.

Megtárgyalta a kormány a szakképzési feladatot ellátó köznevelési intézmények helyzetét – közölte Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányülésről csütörtökön tájékozatva az MTI-t. Hozzátette: a kormány és az illetékes szaktárcák rengeteg egyeztetésen vannak túl ebben a kérdésben.

Hangsúlyozta: a kormány célja az, hogy gyermekeink tényleges megélhetési lehetőséget nyújtó álláshoz jussanak majd. "Ha ezt akarjuk, akkor át kell szervezni a szakképzést. Az átszervezés következtében pedig minden gyerek számára garantálunk egy a piacon hasznosítható szakképzésben való részvételt, amely után természetesen tehetségének megfelelően lehetősége van érettségit tenni, illetve azután belépni a felsőoktatási rendszerbe" – jelentette ki Giró-Szász András.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített