szerző:
hvg.hu

Európa Kiadó, fürdőfesztivál, WAMP és egy nagyon fájdalmas kiállítás – itt az első tavaszi hétvége. Kimozdulni kötelező, segítünk, hogy merre érdemes.

Péntek, március 20.

James Bond filmzenei koncert az All Inclusive Zenekarral – Fészek Művészklub, 19.00

Mi a közös Paul McCartneyban, Tina Turnerben, Madonnában és a Duran Duranben? Hát az, hogy mindannyian énekeltek már James Bond-betdétdalt. A 007-es filmjeiben zenélni igazi presztízsértékű tett, nem hiába játsszák rongyosra a rádiók a Goldeneye-t vagy épp a legutóbbi, Adele-féle Skyfallt. Most egy hattagú magyar zenekar vállalta magára, hogy kiválogatja ezek közül a legjobbakat, és sajátos hangszerelésben tárja őket a budapesti közönség elé.

Szabó Balázs Bandája – A38 Hajó 19:30

Évadnyitó/tavaszcsalogató duplakoncertet ad az énekes-gitáros-hegedűs-kavalos Szabó Balázs és – a magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó – zenekara. Nemrég új albummal jelentkeztek, Élet elvitelre címmel, amelynek meghallgatásával levezethetjük a félig eltűnő nap okozta sokkot.

©

szombat, március 21.

Bábel-est (Európa Kiadó, Pegazusok Nem Léteznek) – MÜPA 20.00

A Bábel-est ezúttal Gryllus Dorka műsorvezetésével a „Kiadások(k)” témakörét járja körül. Fellép a hazai underground újra aktív legendája az Európa Kiadó, a kortárs pop egyik legizgalmasabb formációja a Pegazusok Nem Léteznek, megrendítő családi költészetével Karafiáth Orsolya, valamint A halandóság feltételei című előadás részletével a Hodworks kortárstánc-együttes.

Fürdők fesztiválja

Idén a Víz Világnapján különböző stílusú kulturális produkciók pezsdítik fel a fővárosi fürdők programjait: koncerttel, DJ-vel, lézershow-val, hastánc- és tangóbemutatóval, valamint tánctanítással szórakoztatják a közönséget. Az ütős, vérforraló és újhullámos rendezvények mellett a töretlenül népszerű program sem maradhat el: a történelmi fürdőkben most is ingyenes vezetésekkel várják az érdeklődőket.

©

Beat őrület - Ivan & The Parazol, Fran Palermo – Akvárium 19.30

Ivánék a napokban mutatták be új kislemezdalukat, ami előrevetíti az év végén megjelenő új albumot. Az este különlegessége még, hogy pár dal erejéig a legendás Bródy János is csatlakozik a zenekarhoz.

Csopaki Boros Toros – március 21. szombat

Igaz, hogy nekünk a Balaton a Riviéra, de azért erre még egy kicsit várni kell. Viszont koccintgatni, jót enni, jókat beszélgetni, panorámában gyönyörködni most is lehet. A csopakiak fittyet hányva az önmegtartóztatásnak, egész napos torkoskodásra, borozásra hívnak. Nem is annyira koránkelőknek látványdisznóvágás 8.30-kor, és délelőtt 10-kor már indul is a kolbásztöltő verseny, amint ígérik: "interaktív vidámságokkal és lelkes poharazgatással". Kis színpadon, nagyszínpadon napközben Húzd rá cigány!, nótázás és néptánc, kicsiknek meseelőadások, este diszkó és karaoke kifulladásig. Egész nap gasztrozás a helyi termelőkkel, boros gazdákkal, pálinkamustrával lazítva.

vasárnap, március 22.

A WAMP bemutatja: Visegrád Dizájnvásár – Millenáris 10.00-18.00

Az év első dizájnvásárán majd száz tervező termékeivel várja a WAMP az érdeklődőket, s ezúttal nem csupán magyar alkotók, de a visegrádi országokból érkező kreatív tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Természetesen megnyílik a gasztroszekció is, ahol helyben fogyasztható friss finomságok mellett temérdek igényesen csomagolt élelmiszer közül is válogathatnak majd a látogatók.

Cimbaliband és Dresch Mihály – Művészetek Háza, Gödöllő 19:00

Unger Balázs a Cimbaliband vezetője két évig volt tagja a nagyszerű magyar jazz szaxofonos, Dresch Mihály Quartetjének. A röpke két év alatt rengeteg hazai koncerten kívül London, Párizs, Stockholm és Berlin színpadain is megfordultak együtt. A sikerek után hirtelen elváltak útjaik. Unger Balázs a Magyar Állami Népi Együttes hivatásos cimbalmosa lett, míg Dresh Mihály továbbra is a saját jól kitaposott zenei ösvényein haladt tovább. Utolsó közös fellépésük 2003 márciusában volt a Fonóban. Most 12 év csend után ismét közös műsorral készülnek.

Kiállítás

A legfájdalmasabb kiállítás – Ludwig Múzeum március 19-től május 10-ig

Fájdalom nélkül nincs siker – állítja az angol közmondás, de ami itt történik, az sokkal kegyetlenebb. A Ludwig múzeumban csütörtökön megnyílt kiállítás címe szerint ugyanis fájdalom nélkül játék sincs. Golyók, amelyek egy láthatatlan kéztől vezérelve, énekszóra indulnak be. Egy flipper, amelyen úgy játszhatunk, hogy farkasszemet nézünk az acéllövedékekkel. Volker Morawe és Tilman Reiff multiszenzorikus műalkotásai a számítógépes konzolok, képernyők és terminálok használóinak rohamosan növekvő elszigetelődésére adnak nem egyszer szó szerint csattanós választ.

Mozi

Hamupipőke

A Disney nagyon rákapcsolt a klasszikus rajzfilmjeinek játékfilmes adaptációira: tavaly jött ki a Csipkerózsika-sztorit feldolgozó Demóna, jövőre A dzsungel könyve, illetve A szépség és a szörnyeteg a soros, később pedig Tim Burton varázsolja majd valahogy mozifilmmé a Dumbót. 2015 azonban Hamupipőke éve, és a hercegről álmodozó mostohalányt nem is bízhatták volna jobb kezekbe, mint a Shakespeare-filmjeiről ismertté vált színész-rendező Kenneth Branagh-éba – nem is beszélve arról, hogy a mostohaanya szerepében a két Oscar-díjas Cate Blanchett remekel.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Jött egy új funkció a Firefoxba, máshogy mutatja a videókat

Jött egy új funkció a Firefoxba, máshogy mutatja a videókat

653 lóerős villanykamiont mutatott be az Iveco és a Nikola

653 lóerős villanykamiont mutatott be az Iveco és a Nikola

Rájöttek, hogy elképesztő az óriásteknősök hosszú távú memóriája

Rájöttek, hogy elképesztő az óriásteknősök hosszú távú memóriája

Szingapúriak vásárolták be magukat a magyar hátterű MET Csoportba

Szingapúriak vásárolták be magukat a magyar hátterű MET Csoportba

Újságíró-gyilkosság: terhelő vallomást tettek a dúsgazdag üzletember ellen

Újságíró-gyilkosság: terhelő vallomást tettek a dúsgazdag üzletember ellen

Három autópályát is lezárnak egy 70 méteres vegyipari torony szállítása miatt

Három autópályát is lezárnak egy 70 méteres vegyipari torony szállítása miatt