szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Verseny futnak az idővel a május elsején nyíló Expo 2015 milánói világkiállítás építkezési területén, ahol az olasz sajtó értesülései szerint a legnagyobb késésben éppen a házigazda Itália pavilonja van.

A vasárnapi olasz napilapok beszámolói szerint ötszáz munkás dolgozik szünet nélkül a világkiállítás területének középpontjában álló Palazzo Italia befejezésén. Ennek ellenére a hatemeletes olasz pavilonból egyetlen emeletet sem tudnak megnyitni az alig több mint egy hónap múlva kezdődő világkiállítás nyitónapján. 

Az Il Fatto Quotidiano szerint ez az oka annak, hogy nem Sergio Mattarella olasz államfő nyitja meg az Expo 2015-t, hanem ezt a feladatot Matteo Renzi miniszterelnöknek adta át. Május elsejére minden ország pavilonja elkészül, kivéve 4-5 részt vevő országét, amelyek az Expo 2015 megnyitása után is folytatják majd az építkezési munkákat - közölte Giuseppe Sala a milánói világkiállítás olasz biztosa.

Hozzátette, hogy az 53 külföldi pavilonból eddig 15 készült el. A L'Espresso hetilap információi szerint a világkiállítás építkezéseiben akkora a késés, hogy a május elsejei megnyitó előtt arra sem lesz idő, hogy ellenőrizzék és kipróbálják az épületek állagát. 

"Olaszország nem okozhat csalódást!" - közölte Sergio Mattarella köztársasági elnök. "Sikerülni fog, Olaszország és pavilonja május elsejére készen lesz" - mondta Maria Elena Boschi államtitkár a Renzi-kormány nevében. 

A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú Expo2015 milánói világkiállítás október 31-ig tart. A világkiállítás magyar pavilonjának márciusi milánói programbemutatóján Szőcs Géza kormánybiztos úgy nyilatkozott, hogy az Életkert magyar pavilon a tervek szerint április közepére készül el.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját