szerző:
hvg.hu

Jól lehet, No.1 kötete még nem volt, de aki egyet is elolvas John Scalzi regényeiből, az nagy valószínűséggel az összes többit is el akarja majd. Ezzel indokolta a Tor kiadó a 3,4 millió dolláros rekordösszeget, melyet 13 könyvért fizet ki.

Az SF világában rekordösszegűnek számító, 3,4 millió dolláros (mai árfolyamon mintegy 960 millió forintos) megállapodást írt alá John Scalzi a Tor kiadóval, számolt be tegnap a The New York Times. A szerződés 10 évre szól, és ezalatt 13 regényt kell megírnia napjaink egyik legnépszerűbb sci-fi szerzőjének. Az író műveit több tízezer példányban értékesítik az USA-ban havonta.

"Noha Scalzinak még soha nem volt toplistát vezető könyve, minden regényét olyan mennyiségben veszik mindmáig, mint kevés más szerzőét" - indokolta a megállapodást Patrick Nielsen Hayden, a Tor vezető szerkesztője. Hozzátette: aki elolvas valamit Scalzitól, az utána biztosan megveszi az összes többi regényét is.

©

Scalzi ezt követően a blogján jelentette be, hogy a megállapodás értelmében biztosan ír még egy Vének háborúja-regényt, bár nem a közeljövőben; elkezd dolgozni egy jelenleg kétrészesre tervezett új űropera sorozaton, és megírja a folytatását a tavaly megjelent Bezárt elmék című regényének (már címe is van: Head On).

Ezzel a megállapodással hosszú távon szilárdulni látszik Scalzi népszerűsége és pozíciója a műfajban: az új regények mellett jelenleg három művének már zajlanak a televíziós sorozatra történő előkészületei (Vének háborúja, Bezárt elmék, Redshirts) és állandóan jelölik a legrangosabb irodalmi díjakra is.

A The End Of All Things című új könyve (Vének háborúja 6.) Amerikában augusztusban jelenik meg, magyarul  - az eddigiekhez hasonlóan az Agave kiadó gondoztásában - ez év végén várható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rohamtempóban átnyomják a parlamenten a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését

Rohamtempóban átnyomják a parlamenten a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában

Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

Japánban 5 év börtönnel "jutalmaznák" azt, aki kalózoldalakkal seftel

Auditbotrány: távozik az MVM Informatika vezetője

Auditbotrány: távozik az MVM Informatika vezetője

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült