szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A torony Makovecz Imre építésznek állítana emléket Melocco Miklós tervei szerint. Az elképzelésre már Tarlós István és Orbán Viktor is rábólintott - mondta a szobrász. A Clark Ádám térre szánt emlékmű tervezésben részt vett a Szabadság téri szobor alkotója is. A szoborcsoport része lesz egy kétméteres Makovecz-arc is.

14 méteres torony tervén dolgozott az utóbbi időben Melocco Miklós szobrász - derült ki a csütörtöki Heti Válasznak adott interjújából.

Mint mondta, a Makovecz Imre építésznek emléket állító torony mögött öt jegenye magasodik majd, és lesz benne egy kétméteres Makovecz-arc is, egy pajzs alakú mélyedésben. Úgy fogalmazott, az emlékműnek a Clark Ádám téren, "a Sikló alján lenne méltó helye, a nulla kilométerkövet pedig vissza kell rakni a Clark Ádám tér közepére" - tette hozzá.

Az emlékmű terveinek elkészítésében részt vett Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri második világháborús emlékmű alkotója is.

Melocco elmondása szerint a Makovecz-emlékmű terveit Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is elfogadta.

Melocco Miklós a köztársasági elnök vendégeként
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!