szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kondor Vilmos visszautasított egy felkérést, mert nem szeretne olyan lapban publikálni, amelynek anyacége médiavásárlóként vett részt a plakátkampányban.

Kondor Vilmos az egyik legtitokzatosabb magyar író, nagyon ritkán ad interjút és általában elzárkózik a nyilvános szerepléstől, krimijei azonban nagyon népszerűek a hazai olvasók körében. A Budapest noir szerzője sohasem politizál, ezért is megy eseményszámba, hogy ezúttal saját Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a bevándorlásellenes plakátokról.

Bejegyzésében kifejti, hogy a Hamu és Gyémánt magazintól kapott felkérést egy novella megírására, de végül visszautasította azt. A teljes bejegyzés így hangzik:

Magamtól nem jutott volna eszembe sem posztolni, sem azt tenni, amit tettem, de Borissza Kitti épp akkor mondott fel a...

Posted by Kondor Vilmos on Thursday, 11 June 2015

A szöveg mellé az író egy képet is mellékelt, melyen a "mindannyian bevándorlók gyermekei vagyunk" felirat olvasható franciául.

Kondor Vilmos legnépszerűbb regényei között találjuk a Bűnös Budapest-sorozatot (Budapest noir, Bűnös Budapest, A budapesti kém, Budapest romokban, Budapest novemberben, Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes) és a Szent Korona-trilógia eddig megjelent két részét (A másik szárnysegéd, A koronaőr második tévedése). Blogja itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mozgalmat indított az Epic Games, hogy kikényszerítse a változást az Apple-től

Mozgalmat indított az Epic Games, hogy kikényszerítse a változást az Apple-től

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt