szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feledy Péter volt tévéalelnök nyílt levélben nehezményezi, hogy az MTVA nem tekintette saját halottjának Peták István egykori tévéelnököt, sőt a temetésén sem képviselte senki az állami médiát.

Feledy Péter nyugalmazott televíziós személyiség, az MTV volt alelnöke a napokban nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy Peták István volt tévéelnököt nem tekintette saját halottjának az MTVA, ahogy az például a halálesetről szóló Híradó.hu-hírből is kiderül.

Sőt Peták temetésén senki sem képviselte az állami médiát, csak az MTI fotósa vett részt a szertartáson munkaköréből fakadóan – írta Feledy a levélben, amelyet a Hír24 is közzétett.

"Peták István halálával, temetésével kapcsolatosan egy újabb illúziónk szállt el a jelenlegi magyarországi közszolgálati televíziózásnak nevezett izével kapcsolatosan: /finoman fogalmazva/ méltánytalan, amit Peták István halálával kapcsolatban tanúsítottak" – fogalmazott a nyugalmazott tévés.

Feledy nem fukarkodott a jelzőkkel a levélben, amelynek egy erős mondatát a csütörtöki Népszabadság is idézi: "Primitív, védhetetlen, bárdolatlan bunkóság, hogy a közmédia nem tekintette saját halottjának Peták Istvánt, az MTV egykori elnökét, s temetésén az intézmény nevében senki nem búcsúztatta".

Peták István egy 2013-as képen Orbán Viktorral
©

Feledy a levélben kiemelte, hogy Peták 1996-ban a Fidesz támogatásával került a köztévé elnöki székébe. Posztját 1998-ig töltötte be.

A tény, hogy Peták halálát így kezelte az MTVA, Feledy szerint "annak – szomorú, igaztalan – tanújele, hogy a mai tévés vezetők is azt hiszik – ugyan már volt ilyesmire példa a magyar történelemben máskor, más területen is, hogy a magyarországi televíziózás velük, 2010-ben kezdődött. Szerencsétlenek…" – zárta levelét a volt tévéalelnök.

Peták Istvánt július 24-én temették el a Farkasréti temetőben, miután június 30-án, hosszú betegség után elhunyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Egy 100 kilós légibombát és 18 gránátot találtak egy komáromi építkezésen

Egy 100 kilós légibombát és 18 gránátot találtak egy komáromi építkezésen