szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szellemesen vágott oda a volt kaliforniai kormányzó annak az amerikai fogorvosnak, aki levadászta Zimbabwe emblematikus oroszlánját, Cecilt. Arnold Schwarzenegger nemrég egy homofób kommentelőt tett helyre mesterien.

"Ezek trófeák. Ez nem" - hirdette Facebook-oldalán Arnold Schwarzenegger hollywoodi legenda és volt kaliforniai kormányzó, így kifejezve véleményét azzal az amerikai fogorvossal kapcsolatban, aki orvul levadászta a Zimbabwe hőseként tisztelt agg hímoroszlánt, Cecilt, a Hwangei Nemzeti Park büszkeségét. (Arnold posztját egyébként Shaquille O'Neal NBA-sztár is lájkolta.)

©

Mint arról beszámoltunk, a fogorvos kiadatását kérő zimbabwei hatóságok szerint a fogorvos és társasága orvul csalogatták ki az oroszlánt a természetvédelmi területről, ott a vadász nyíllal meglőtte, majd 40 órával később, amikor rátalált, lelőtte. Hogy ne lehessen azonosítani a tetemet, megpróbálták eltávolítani nyomkövető nyakörvét, ami nem sikerült, ezért levágták az állat fejét, majd megnyúzták. Az illegális vadászatért állítólag 50 ezer dollárt fizetett.

Hasta La Vista!

Egy hónappal ezelőtt ha lehet, még elegánsabban büntetett a Facebookon Schwarzenegger. Miután az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága bejelentette, az azonos nemű pároknak ezentúl jogukban áll házasságot kötni, Schwarzi sokakhoz hasonlóan szivárványszínűre cserélte profilképét (még most is úgy van egyébként). Nem is kellett sokat várni az első elégedetlen kommentelőre, aki a következőket írta a képre reagálva: "Mi a baj veled Arnie? Így nem követlek többé."

A Terminátor azonban lehető legjobb megoldást választotta, hiszen a kultikus film egyik legtöbbször idézett mondatával válaszolt a homofób kommentelőnek, amikor csak annyit írt: "Hasta La Vista".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok