szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a népakarat is kutyát akar a vizesvébé kabalaállatának: a gyorsan megbukott szürreális puli helyett egy vizslát.

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük milyen kabalaállatnak kellene szimbolizálnia a 2017-es budapesti vizesvébét, miután az eredetileg tervezett ijesztőre sikeredett Bol-dog terve elbukott. Hivatalosan az úszószövetség - ígérete szerint - új pályázatot ír ki, de addig is, kíváncsiak voltunk, egy újabb szárazföldi emlősben, halban, mesefigurában, esetleg történelmi hírességben vagy mai közéleti figurában látnák a méltó Bol-dog-utódot.

Mi is meglepődtünk, hogy a felkínált lehetőségek közül újra egy kutya diadalmaskodott, konkrétan a magyar vizsla. A válaszolók 57 százaléka jelölte be ezt az állatot, mint ami leginkább kifejezné a magyar rendezésű vizesvébé szellemiségét. Az összes többi felkínált állatos válaszlehetőségre (a vak komondorra, a pannon pumára, a vizára és a kecsegére) néhány százalék szavazott, csakúgy, mint Matula bácsira, Kállay Ferencre (a gátőr szerepében), vagy Búvár Kundra. A voksolók a második helyre egyébként Gyárfás Tamást hozták ki.

©

A kommentekben sok érdekes felvetést lehetett olvasni. Volt, aki szerint ízléstelen, hogy ilyen cikkekkel lejáratjuk az úszószövetséget, de volt, aki szerint legjobban egy felcsúti kisvasút mozdonyán integető Orbán Viktor lenne a nyerő kabalaterv. A Felcsúttal kapcsolatos fantázia mást is elképzelt: „szerintem egyértelmű, hogy a felcsúti stadion tetejére leszálló úszóhártyás vízimadár, a VÍZI TURUL”.

Azt is felvetették, hogy ha már lovas nemzet vagyunk, és vizesvébéről van szó, adja magát a víziló, mint szimbólum. Épp csak azt nem írták oda, hogy legyen a híres Hugó. Ugyanakkor – maradva a rajzfilmes vonalon – többen felvetették a vízipókot, ami nálunk köztudottan csodapók.

De előkerült a feneketlen gémeskút, a keményen dolgozó közmunkás kisember szögesdróttal övezve, az Unicum (ennek már a plakátja is megvan – teszik hozzá), vagy a híres magyar hekk is, fej nélkül.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni