Hercsel Adél
Hercsel Adél
Tetszett a cikk?

Tömény ízléstelenség, szexista beszólások, kínos humortalanság és laza közéleti vonal az RTL Klub szombat este debütált, Gyertek át szombat este! című műsorában. A talkshow és a társasjáték elemeit ötvöző műsor eredeti amerikai koncepciójával nem lenne semmi baj, ha a magyar celebek nem tennék egyenesen nézhetetlenné.

„Nem lesz egy intellektuális műsor” – konferálta föl Sebestyén Balázs a legújabb RTL Klubos, Gyertek át szombat este! című produkciót. Valóban, Sebestyén Balázs mindig is tökéletes garancia volt az általa levezényelt műsorokban megjelenő intellektus teljes hiányára. Továbbá jelenléte a bicskanyitogató, nőgyűlölő szexista beszólások, úgynevezett poénok hadának szinonimája. Miért is lenne ez most másként?

©

A szombat este debütált vetélkedőben hála istennek áldozathibáztatásra most nem futotta neki, azonban a műsorban szereplő Kiss Ramóna színésznő melleire sikerült lendületből ráirányítania a figyelmet, Selmeczi Gabrielláról megállapította, hogy nem jó nő, később pedig megeresztett egy rendkívül elmés „Zimány Linda sokak szájában járt már”- beszólást is. Gratulálunk.

Sajnos a műsorvezető által megtestesített tömény ízléstelenséget a Gyertek át szombat este! többi szereplője: Kiss Ramóna, Földes Eszter, Molnár Andi, Geszti Péter, Fluor Tomi és Dombóvári István sem tudta kompenzálni. Nekik elméletileg az lett volna a feladatuk, hogy egy-egy civil játékossal négy-négy fős csapatokat alkotva összemérjék úgynevezett tudásukat úgynevezett vicces vetélkedő feladatok során. A nyereményt, amit a műsor folyamán végig hárommillió forintként emlegetettek, majd végül valamiért csak kétszázezer lett belőle, a győztes csapat civil szereplője nyerte.

A műsor koncepciója egyébként nem lenne rossz: az amerikai NBC Universal tulajdonában lévő formátum nem komoly kvízműsor, hanem a talkshow és a társasjáték ötvözete közismert emberekkel, színészekkel, sportolókkal, médiaszemélyiségekkel. Az Amerikában több díjjal is jutalmazott produkció magyar változata azonban egyértelmű bukás, első sorban a B-kategóriás celeb szereplők miatt, akik egyetlen értékelhető megnyilvánulással sem járultak hozzá a szombat esti közönség szórakoztatásához.

A Gyertek át szombat este! legalább olyan ízléstelen, mint a környék, ahol újgazdagok vesznek házat újgazdagoktól. Itt most celebek poénkodnak celebeken, talán annyi izgalommal fűszerezve, hogy szoft magyar közéleti vonalon mozogtak a vetélkedő feladatai. Például a játékosoknak gyerekrajzok alapján kellett közéleti szereplőket, köztük Andy Vajnát, Torgyán Józsefet és Gyurcsány Ferencet felismerniük. Vajna Tímeás beszólások ugyan nem születtek, azonban a gyurcsányozás nem maradt el: nyilván azt gondolták, hogy ez még mindig rettenetesen szórakoztató és eredeti.

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: a vetélkedőből kiderült, hogy a magyar celebek szinte egyáltalán nem ismerik a magyar közéletet. Nagy nehezen azért kitalálták, hogy melyek Rogán Antal tisztségei, ugyanakkor a Hajdú Péter-Puzsér Róbert csörtéről és perről láthatóan fogalmuk sem volt, szerencsére Habony Nem Közszereplő Árpád barátnőit csont nélkül föl tudták sorolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Seres: Előjogok – az új normális

Seres: Előjogok – az új normális