Hercsel Adél
Hercsel Adél

Tömény ízléstelenség, szexista beszólások, kínos humortalanság és laza közéleti vonal az RTL Klub szombat este debütált, Gyertek át szombat este! című műsorában. A talkshow és a társasjáték elemeit ötvöző műsor eredeti amerikai koncepciójával nem lenne semmi baj, ha a magyar celebek nem tennék egyenesen nézhetetlenné.

„Nem lesz egy intellektuális műsor” – konferálta föl Sebestyén Balázs a legújabb RTL Klubos, Gyertek át szombat este! című produkciót. Valóban, Sebestyén Balázs mindig is tökéletes garancia volt az általa levezényelt műsorokban megjelenő intellektus teljes hiányára. Továbbá jelenléte a bicskanyitogató, nőgyűlölő szexista beszólások, úgynevezett poénok hadának szinonimája. Miért is lenne ez most másként?

©

A szombat este debütált vetélkedőben hála istennek áldozathibáztatásra most nem futotta neki, azonban a műsorban szereplő Kiss Ramóna színésznő melleire sikerült lendületből ráirányítania a figyelmet, Selmeczi Gabrielláról megállapította, hogy nem jó nő, később pedig megeresztett egy rendkívül elmés „Zimány Linda sokak szájában járt már”- beszólást is. Gratulálunk.

Sajnos a műsorvezető által megtestesített tömény ízléstelenséget a Gyertek át szombat este! többi szereplője: Kiss Ramóna, Földes Eszter, Molnár Andi, Geszti Péter, Fluor Tomi és Dombóvári István sem tudta kompenzálni. Nekik elméletileg az lett volna a feladatuk, hogy egy-egy civil játékossal négy-négy fős csapatokat alkotva összemérjék úgynevezett tudásukat úgynevezett vicces vetélkedő feladatok során. A nyereményt, amit a műsor folyamán végig hárommillió forintként emlegetettek, majd végül valamiért csak kétszázezer lett belőle, a győztes csapat civil szereplője nyerte.

A műsor koncepciója egyébként nem lenne rossz: az amerikai NBC Universal tulajdonában lévő formátum nem komoly kvízműsor, hanem a talkshow és a társasjáték ötvözete közismert emberekkel, színészekkel, sportolókkal, médiaszemélyiségekkel. Az Amerikában több díjjal is jutalmazott produkció magyar változata azonban egyértelmű bukás, első sorban a B-kategóriás celeb szereplők miatt, akik egyetlen értékelhető megnyilvánulással sem járultak hozzá a szombat esti közönség szórakoztatásához.

A Gyertek át szombat este! legalább olyan ízléstelen, mint a környék, ahol újgazdagok vesznek házat újgazdagoktól. Itt most celebek poénkodnak celebeken, talán annyi izgalommal fűszerezve, hogy szoft magyar közéleti vonalon mozogtak a vetélkedő feladatai. Például a játékosoknak gyerekrajzok alapján kellett közéleti szereplőket, köztük Andy Vajnát, Torgyán Józsefet és Gyurcsány Ferencet felismerniük. Vajna Tímeás beszólások ugyan nem születtek, azonban a gyurcsányozás nem maradt el: nyilván azt gondolták, hogy ez még mindig rettenetesen szórakoztató és eredeti.

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: a vetélkedőből kiderült, hogy a magyar celebek szinte egyáltalán nem ismerik a magyar közéletet. Nagy nehezen azért kitalálták, hogy melyek Rogán Antal tisztségei, ugyanakkor a Hajdú Péter-Puzsér Róbert csörtéről és perről láthatóan fogalmuk sem volt, szerencsére Habony Nem Közszereplő Árpád barátnőit csont nélkül föl tudták sorolni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!