szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1994-ben Magyarországra látogató popsztár kifizette a májbeteg, nevelőszülőkkel élő kisfiú májátültetését és további gyógykezelését, ajándékokkal halmozta el, éveken át követte sorsát. Jacko azonban meghalt, és Farkas Béla, aki ma egy faluban él, utcára kerülhet terhes feleségével és 20 hónapos kislányukkal együtt.

Napokon belül utcára kerülhet családjával a 25 éves Farkas Béla. Ő volt az a kisfiú, akit 1994-ben a Magyarországra látogató Michael Jackson emlékezetes Bethesda gyermekkórházbeli látogatásán vett pártfogásába – írta a Bors csütörtökön.

Az akkor négyéves kisfiú májbetegségben szenvedett, az orvosok csak néhány hónapot adtak neki. Jacko azonban kifizette Farkas Béla brüsszeli életmentő műtétjét, amire családja képtelen volt összeszedni 30 millió forintot.

Michael Jackson 1994-ben
©

A kisfiút egyébként is úgy kezelte a pop akkori legnagyobb sztárja, mintha a fia lett volna – idézte fel Farkas Béla. Két évvel a műtét után, amikor koncertezni jött, külön szobát foglalt neki a szállodájában, beültette a limuzinjába, és végig barátságosan, közvetlenül viselkedett. A kisfiú nevelőszüleivel a VIP-páholyból nézhette Michael Jackson koncertjét a Népstadionban. Akármilyen játékot, édességet kért, minden Jacko számlájára ment. Még utána is, éveken keresztül fizette a gyógykezelését alapítványán keresztül, összesen mintegy 50 millió forintot áldozva a magyar gyerek egészségére.

Michael Jackson emiatt a klip miatt jött Budapestre '94-ben:

Farkas Béla ma egy Bács-Kiskun megyei faluban él terhes feleségével és 20 hónapos kislányukkal, most mindössze 300 ezer forintra lenne szüksége, október 15-ig kell összeszednie, hogy ne dobják ki őt és családját az albérletből.

A lapnak elmondta: vendéglátós, asztalos képzettséget szerzett, jelenleg egy gyárban dolgozik, kamionokra pakol. Májátültetése miatt korlátozottan munkaképesnek számít, bár egészségügyi gondjai nincsenek.

Mint mondta, szeretné megvenni a lakást szocpol-támogatásból, de ha jövő csütörtökig nem fizetik be az első részletet és nem indítják el az ügyet, másnak adják az ingatlant. A család bármilyen más segítséget is elfogad, ruhát, élelmiszert is – mondta Farkas Béla.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül