Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Mikor már tényleg abszurd, szórakoztató műsorrá vált volna, bedobta az elkerülhetetlen drámabombát az RTL Klub új tehetségkutatója, a Hungary’s Got Talent. Az első műsorból csak annyi derült ki, hogy a zsűriben és a műsorvezetők között is üdítő képernyőn ritkábban szereplő arcot látni, és hogy a hazai verzió a Csillag születik és a Benne leszek a tévében furcsa elegye lesz. Hogy lesznek-e valódi tehetségek? Na, az nem derült ki.

Az első műsorok egy tehetségkutatóból mindig becsapósak. Magáról a későbbi, élő műsor formátumáról ilyenkor még semmit sem árulnak el, itt még csak az a cél, hogy az emberekben rögzüljön az új brand (a már közel hatvan országba eladott liszensz, a Got Talent) és legyen elegendő témája a bulvármédiának a következő adásig. Ezt a kettős célt a tehetségkutatókat már olajozottan beindító RTL Klub meg is oldotta: pont annyi bohócot, látványt, és drámainak beállított pillanatot zsúfolt az első műsorba, hogy a kommentek között máris megjelentek a felháborodott, a fikázó vagy épp a lelkes hangok.

Jóízűen elropogtatni egy üvegpoharat

A szabályok nagyon egyszerűek: ebbe a műsorba szó szerint mindenféle számmal lehetett jelentkezni, a zsűri pedig harminc produkciót választ majd ki az élő műsorba. A szabályok ismeretében joggal várhattuk, hogy a szokásos zenés-táncos produkciókon itt néhány extrémebb, szokatlanabb műsorszámot is láthatunk. Ez a kívánság részben teljesült is. A szép emlékű Hajós András-műsor, a Benne leszek a tévében szürrealitását idézte a műsor legabszurdabb pillanata, a láthatóan a válogatóra is spiccesen érkező pohárevő ember. Ugyan volt egy pillanat, amikor a stáb már az egészségért aggódott, de az ennyire meghökkentő képsorokat meg kell bescsülni: ritkán látni ilyet szombat este főműsoridőben. Igaz, a pohárevő ember esetében megint felmerül a kérdés, ő jelentkezett a műsorba, vagy fizettek neki azért, hogy hülyét csináljon magából.

A pohár volt a fő fogás
©

Pénzt nem, de egy Ady-kötetet biztos kapott a Bëlga méltán népszerű, alpári számát, az Egy-két-hát faarccal elszavaló Macskás Viktor (akinek már külön rajongói oldala is van). Ő fogadásból érkezett a műsorba, és a zsűriből a viccet értő, de nem szerető Kovács Patrícián kívül mindenki jól szórakozott A vers mindenkié-videókat idéző produkción.

Az első műsor hőse azonban egyértelműen a dalszöveget visszafelé éneklő kislány volt: őszinte kacagása kicsit idegenül is hatott ebben a spontaneitást szinte teljesen nélkülöző közegben.

Kenyeret és könnyet a népnek

Arra azonban kínosan ügyeltek a műsor készítői, hogy még véletlenül se riassza el az alacsonyabb ingerküszöbű nézőket az idiotizmus, így aztán még idejében visszacsábították a Fókusz törzsközönségét. Tizenkét éves lány érkezett a színpadra, majd elmondta, a dal, amit előad, az édesanyjának szól, aki elhagyta a családot.

Viktória dala hozta a kötelező drámát
©

Már érkezett is a gondosan bekészített könnyfakasztó háttérzene, és először kellett színt vallania a zsűrinek: ki lesz az ügyeletes jó és rossz a műsorban? Kit lehet majd kommentekben fenyegetni, és kit lehet jó szívéért megkedvelni? Nos, az ügyeletes rosszfiú ezúttal a zsűrizésbe könnyen belelendülő Linczényi Márkó lett. Ő az átlag RTL-nézőnek totál ismeretlen, maximum akkor hallhattak róla, amikor mocsári, kultúrálatlan népségnek nevezte a vidékieket, miután Pécsen koncert közben ütötték le. Akkor el is kapta a népharag, tévében kellett bocsánatot kérnie, úgyhogy most is ő tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy céltábla legyen. Azonban azzal, hogy ő most nemet mondott a könnyfakasztó produkcióra, egyelőre még nem húzta ki a gyufát (egyelőre a többség egyet is ért vele, sőt, a kislány már meg is védte saját, hamiskás hangját). A dráma azonban ezzel még nem ért véget, teljesen spontán módon a kamera megtalálta az elhagyott édesapát a nézőtéren, és még egy miniinterjú is belefért vele: mindenki megnyugodhat, a jövő heti adásig lesz muníciója a hétköznapi, megható történetekre ráharapó fogyasztóknak.

A zsűriben egyelőre Linczényi és Csuja a szórakoztató, Kovács Patrícia és Horgas Eszter még a szerepét keresi
©

Egyelőre nem látni, kiért lehet izgulni az élő adásban

A továbbjuttatott produkciókra nem érdemes sok szót fecsérelni: főleg a táncprodukciók kaptak igent, közülük a gumiasztal válogatottokból álló csapatra és a biciklikkel mutatványozó fiatalokra lehetett pár másodperc erejéig felfigyelni. A többiek a pár másodperces hírnév, a vine-ok, coub-ok, gifek korában már unalmasak voltak. Az meg kifejezetten rosszat jelent a műsor további mezőnyét tekintve, hogy a Magic Mike showját meg sem közelítő vetkőző férficsapat azért jutott tovább, mert Horgas Eszter és Kovács Patrícia a több órás, fárasztó válogató alatt először érezhette azt, hogy most végre az ő reakcióikat lesi majd a kamera.

A zsűriben egyelőre épp ők ketten okoztak csalódást, így a műsor legnagyobb meglepetése az lehet, hogy azok a figurák adják majd el, akiktől erre a legkevésbé számítottunk. Sebestyén Balázs mellett a standupos Dombóvári István kifejezetten üdítő volt, lehet, hogy az élő showban simán lepipálja majd ismertebb műsorvezetőtársát. Linczényi Márkót pedig provokatív személyisége miatt lehetett félteni, de úgy tűnik, ebben a műsorba ő hozza majd a megfontoltságot és néha a humort. Bár magabiztossága és felkészültsége annak ismeretében nem meglepő, hogy hozzá válogatták a másik három zsűritagot.

Elsőre jól működött a Sebestyén-Dombóvári páros
©

Egy valakiről nem esett szó, ez pedig a mindig szórakoztató Csuja Imre, aki hozza a kötelezőt zsűritagként is. Ő az, aki őszinte érdeklődéssel figyel minden egyes produkciót, és úgy viselkedik, mintha teljesen véletlenül csöppent volna a showba. Akár végig őt mutathatná a kamera, annyira hiteles a rácsodálkozás az arcán. Ez pedig egy gondosan megtervezett, előkészített profi produkcióban kifejezetten üdítő látvány. Reméljük, nem veszít később sem a lelkesedéséből.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Megszűnhet a Magyar Krónika

Megszűnhet a Magyar Krónika

Egy fa törzsében él a budapesti hajléktalan, Péter

Egy fa törzsében él a budapesti hajléktalan, Péter

Ki van éhezve a magyar internet erre a Chrome-bővítményre

Ki van éhezve a magyar internet erre a Chrome-bővítményre

Megint Federer volt Fucsovics edzőpartnere

Megint Federer volt Fucsovics edzőpartnere

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek