szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Karlovy Vary-ban több díjat elnyert, Szabadesés című film a jövő héttől kerül a boltokba, november 9-én közönségtalálkozóval egybekötött dedikáláson is meg lehet vásárolni az Art+ Cinema moziban.

Pálfi György (aki két filmjével, a Hukkléval és a Taxidermiával is felkerült a XXI. század legjobb magyar filmjei-listánkra) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A Szabadesést tavaly több mint 10 ezer néző látta a mozikban, most pedig DVD-n is hozzáférhetővé válik. A november elejétől megvásárolható DVD-n a film 80 perces változatán túl számos extrát is találunk: Pálfi György teljes audiókommentárja mellett kimaradt jelenetek is lesznek a lemezen.

November 9-én, hétfőn 16 órától egy vetítéssel egybekötött DVD bemutató keretében nemcsak látható lesz ismét a Szabadesés az Art+ Cinemában (a volt Örökmozgóban), de a vetítést közönségtalálkozó is követi, amelyen Pálfi György örömmel válaszol a rajongók kérdéseire. 18 órától pedig a mozi előterében található despot.hu mediastore-ban 1999 forintos áron megvásárolható lesz a kiadvány, amit a rendező készséggel dedikál.

Szabadesés
©

"A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. Bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről. De mi a normális? És ki mondhatja el magáról, hogy nem furcsa?" - szól a film leírása.

A DVD kiadója a KHM film, forgalmazója a Fantasy Film.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!