szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November közepén új, Disco! című lemezt ad ki hazánk legnépszerűbb, nem hiphopzenekara, a Bëlga. Az elsőként közzétett számban, az Egyszer fentben Wahorn Andrással közösen pörgetik meg a diszkógömböt.

Több ajándékkal is készül az ünnepi időszakra a Bëlga: november közepe táján új albummal jelentkeznek, hogy aztán karácsonykor egy lemezbemutató koncerttel zárják az évet. A emez pontos megjelenése, 2015. november 23-án várható, a címe pedig nemes egyszerűséggel Disco! lesz, amely előrevetíti a rajta található dalok hangzását, hangulatát, amolyan témamegjelölő jelleggel.

A lemezt, a nagyközönség teljes egészében, először 2015. december 27.-én hallgathatja meg, a ’Lemezbemutatóval egybekötött Disco-Karácsony’ elnevezésű koncert keretein belül, ami az Akváriumban lesz majd.

A discolemez előfutára az Egyszer fent című dal, amelyhez nemrég videoklip is készült. Mind a dalban, mind a klipben feltűnik a legendás polihisztor, Wahorn András, aki jól ismert szaxofonjátéka mellett, hangját is hallatja a dalban.

A videóban természetesen megjelenik a lemez hangulatát, címét reprezentáló disco gömb is. A banda a forgatás utolsó fázisában, a közösségi média segítségével „adott fel hirdetést” női rajongóit megcímezve, hogy szerepeljenek a klipben. Az akció nagyszerűen sikerült: a közel száz jelentkezőből harmincat választottak ki a srácok. Hogy mely jeleneteknél volt szükség a hölgyekre? A videóból kiderül. (A zenekarral interjút is készítettünk az új lemez apropójából, hamarosan ezt is olvashatják oldalunkon.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!