szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszűnik az ISIS titkosügynökség a Comedy Central Archer című sorozatában. A nevet még az Iszlám Állam tevékenységének felerősödése előtt kapta az animációs sorozatban az ügynökség, de a jövőben el szeretnék kerülni a készítők az azonosságot.

A morbid humorú Archer rajzfilmsorozat ISIS kémügynökségét beolvasztják a CIA-be, így örökre eltűnik a sorozatból. Sterling Archer és társait a készítők azért olvasztották be az amerikai titkosszolgálatba, mert a rajongók számára hiába volt elkülöníthető a sorozat és az Iszlám Állam rövidítése, de szeretnék felszámolni az azonosságot. A csütörtökön induló új évadban már összetéveszthetetlenül a CIA-n belül működek a lezser kémek – írta közleményében a sorozatot sugárzó Comedy Central.

©

„Mióta a terrorszervezet térhódításba kezdett, olyanná vált az ISIS név, mint egy gyanús anyajegy, amit nem nézet meg az ember: Ha ignoráljuk, talán nem lesz belőle baj" – mondta Matt Thompson, az Archer társproducere. Visszamenőleg nem távolítják el a nevet a sorozat korábbi epizódjaiból. "Apámnak is van egy ISIS feliratú sapkája. Múltkor azt mondta: „Fiam, többé nem vehetem fel ezt a sapkát. Furcsán néznek rám az emberek a barkácsboltban” – mesélte a sorozat megalkotója, Adam Reed.

Pár hete az ISIS gyógyszergyár is bejelentette, hogy a névváltoztatáson dolgoznak, ugyanis a párizsi merényletsorozatot követően 4 százalékot estek a vállalat részvényei minden piaci ok nélkül. "Bár az emberek nem azonosítanak minket a terroristákkal, a név maga rengeteg negatív képzettársítást kap, és ezen láthatóan az idő múlása csak ront" – indokolta a változást D. Wade Walke, a cég alelnöke.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?