szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar pop-rap művész hónapok óta csak kevés fellépési lehetőséget kapott, de a fizetsége is messze elmaradt attól, hogy eltartsa magát és két gyermekét, ezért a rajongóihoz fordult támogatásért.

A Bëlga egykori alapító tagja sok szép évet köszönhet a zenélésnek, de vélhetően ebbe nem az eltelt időszak fog beletartozni. "Egyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat" – írja a zenész, aki anyagi gondokkal küzd ugyanis csak kevés fellépése volt a téli időszakban, ráadásul a kapott fizetése is jócskán elmaradt attól, amiből meg tudott volna élni. Januárban 69 ezer forintot keresett, azonban ebből lejön a Dürerben tartott fellépésén "keresett" 42 ezer forint, amiből az est végére csak 2 ezer maradt. Februárban még itt sem tart, 22 ezer forintot kapott koncertjeiért, és további 10 ezret kereshet még.

©

Mint írja, próbált munkát találni a zenélés mellett, de nem járt sikerrel, ha mégis akadt valami, "abban se volt köszönet" – tette hozzá.

"Napok óta 165 forintom van."

– írja a Sickratman. Megpróbált énektanárként is keresni, azonban ahogy nehezedett a tananyag, a tanítványai fokozatosan felhagytak az órákkal, így végül veszteséggel kellett abbahagynia a tanítást is. Fellépésein túl szerepel különleges színházi darabokban, operaművet is jegyez, írásai is többet forognak, de mindezek ellenére keresete messze elmarad minden várakozásától. "Valami baj kell, hogy legyen velem" – írja már-már beletörődően, de végig közvetlen stílusban.

Mindenesetre, ha van fölösleges pénzed, utalhatnál belőle. Ételre gyűjtök. Igen, ennek az a neve, hogy koldulás. Ülök egy kalap mögött, produkálom magam, és várok. És egy kicsit azért fáj a fölöslegességem, vagy az, hogy mindössze különleges lehetek, de sikeres semmiképp.

HELYZETJELENTÉSEgyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat.11773102-00489360külfö...

Posted by Sickratman hivatalos on Thursday, February 25, 2016

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”