szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új nagylemezt megjelentető művész a New York-i Művészeti Akadémia hallgatóinak állt – pontosabban: feküdt – modellt, adja hírül a Rolling Stone.

Iggy február 21-én feküdt modellt a New York Academy of Arts hallgatóinak. A 68 éves legendát a Brooklyn Museum kérte fel arra, hogy részt vegyen az Iggy Pop Life Class projektben, melyen huszonegy 19 és 80 közötti alkotó rajzolta le Iggy Popot. A műveket a Brooklyn Museumban állítják ki ősszel.

„Az, hogy Iggy Pop teste legyen a tárgya egy élettanórának, tökéletes ötletnek tűnik számomra. Iggy teste alapvető a rockzene megismeréséhez, és annak a megértéséhez, hogy milyen helyet foglal el a rock az amerikai kultúrán belül. Iggy teste sokat látott, dokumentálnunk kell” – nyilatkozta Jeremy Deller konceptművész, a projekt ötletgazdája.

Az új Iggy-lemez, a Post Pop Depression (melyet többek közt Josh Homme-mal, a Queens Of The Stone Age gitáros-énekes-vezetőjével és Matt Heldersszel, az Arctic Monkeys dobosával készített el) március 18-án jelenik meg. Tíz nappal később Iggy és zenekara (benne Homme, Helders, a lemezen ugyancsak közreműködő Dead Weather-gitáros, Dean Fertita, valamint a Queens Of The Stone Age-ből ismert Troy van Leeuwen és Matt Sweeney, a Chavez basszusgitárosa) hathetes turnéra indul, melynek első megállója március 28-án Seattle.

Íme, három, a lemezről már nyilvánosságra hozott dal: 

Iggy Pop és kísérőzenekara élőben:

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét