szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színésznő a Facebookon osztotta meg saját történetét. "Ha a köztévé egy műsora kíváncsi a munkámra, megyek ezután is, ahogy mentem korábban is. De azt kifejezetten szeretném kérni, hogy a jövőben többször ne forgassanak meg – üzeni Kovács Patrícia a sokadik hasonló eset után. AZ MTVA-tól úgy reagáltak, hogy koncepcióváltás miatt mondták le a szereplését a Ridikülben. Egyébként meg a köztévénél szerintük nincs tiltólista - tették hozzá.

Kovács Patrícia Facebook-bejegyzésben számolt be köztévés majdnem szerepléseiről. Az ő szavaival élve eddig háromszor "forgatták meg" feleslegesen.

A színésznő a legutóbbi esettel kezdte bejegyzését: "Felkérést kaptam a Ridikülben való szereplésre, elvállaltam. Szerződéstervezet készen, a tévés interjú mellett a nyomtatott Ridikül magazinban is felkértek egy nagyobb interjúra. Ez utóbbit fel is vettük, Karafiáth Orsolya készítette. A címlapfotózásra egyeztettek velem időpontot, jövő kedden lett volna, a tévéfelvétel után. Ehhez képest tegnap, csütörtök este 9-kor felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér, nem is érti, hogy a kollégái hogyan gondolták, hogy engem behívhatnak."

©

Később két korábbi, ám hasonlóan végződő esetről számol be Kovács Patrícia, majd hozzáteszi, sajnálja azokat az embereket, akiknek ilyen környezetben kell dolgozniuk, és továbbra sem zárkózik el a köztévés szerepléstől, ha az valamelyik színészi munkájával foglalkozik.

A teljes bejegyzés:

Az állami tévében (nem) létező tiltólistáról mindig az jut eszembe, amikor megkérdezik az öreg székelyt, látott-e már...

Posted by Kovács Patrícia on Friday, 4 March 2016

AZ MTVA állítja, hogy nincs náluk tiltólista

A szerkesztők javaslatai alapján áll össze, hogy egy-egy műsorban kik lesznek a vendégek. „A Ridikül gyártásvezetője nem kapta utasításba Kovács Patrícia szereplésének lemondását, mert nem volt ilyen utasítás. Ezért az állítás, amit Kovács Patrícia menedzsere megfogalmazott, valótlan” – írják az MTVA péntek délutáni közleményében.

„Kovács Patrícia szereplésének lemondása mögött csupán egy koncepcióváltás áll, szó sincsen arról, hogy az ismert színésznő tiltólistán lenne a közmédiában. Ezt bizonyítja az is, hogy a jó kritikai és közönség-visszhangot kapott Félvilág filmjének az MTVA volt a főszponzora” – érveltek.

Hozzátették, hogy a filmet nemrég a Duna Televízió vetítette, illetve hetekig tartó promócióban hirdette, és napokig ingyenesen elérhetővé tette a közmédia oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért