szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban egyáltalán nem érte el a tervezett sikert a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő program, amely L. Simon Lászlóhoz köthető, de az NKA az idén is adott rá 50 millió forintnyi támogatást.

Hatalmasat bukott 2015-ben a Mozaik Múzeumtúra elnevezésű múzeumnépszerűsítő matricagyűjtő program, amelyről korábban még a hvg.hu számolt be. A programot a Nemzeti Kulturális Alap 180 millió forinttal támogatta, de generációk helyett az akkori kalkulációk szerint nagyjából ötezer embert tudtak bevonni a programba.

Az L. Simon Lászlóhoz tucatnyi szálon kötődő Örökség Kultúrpolitikai Intézet vezette a programot, és gyakorlatilag minden közpénzből származó forrást olyan cégekhez csatornáztak be, melyek az ÖKI hátterét adják. A támogatást az az NKA-kollégium ítélte meg, melynek vezetője jó ismerőse az NKA-t egykor vezető L. Simonnak, ráadásul a kollégium vezetője egykor maga is az ÖKI hátterét adó csoportnál dolgozott.

A Mozaik Múzeumtúra programját 2016-ban is folytatják, az NKA további 50 millió forintot fordít a matricagyűjtő játékra, az ÖKI koordinálása mellett a Néprajzi Múzeum nyerte idén a támogatást.

További részletek az Eduline-on olvashatók!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv

Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

Szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető három film Törőcsik Mari szereplésével

Szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető három film Törőcsik Mari szereplésével