szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bowlingverseny, fehérorosz koktélok, és filmzenék hajnalig - a kultfilm első magyar buliján minden adott lesz, hogy a Coen-fivérek által kreált világban érezhessük magunkat.

Itthon is egyre csak szaporodnak a filmek köré szervezett tematikus bulik, a Vissza a jövőbe!, vagy a Ponyvaregény után most a Coen-fivérek klasszikusa, A nagy Lebowski (amit korábban a nagy Coen-rangsorukban a második legjobb Coen-mozinak választottunk) kerül a terítékre az Ankertben május 7-én.

"Jeff Lebowski, vagyis Dude (a magyarban Töki) a filmtörténet egyik leglazább karaktere Jeff Bridges tökéletes tálalásában, ahogy a vietnami csatateret a bowling-pályára cserélő, de a vehemenciájából semmit sem vesztő Walter Sobchak (John Goodman) is ott van a legjobb Coen-figurák közt" - írtuk korábban a filmről, amelynek kultusza mit sem vesztett az elmúlt években.

A magyar szervezők a külföldön már nagy sikerrel futó Lebowski-feszteket idézik meg, így a filmből ismerős programokban nem lesz hiány. Lesz Xboxon szimulált bowling, de bőven lehet fogyasztani a fehérorosz koktélokat, mint ahogy az ilyen bulikon elmaradhatatlan jelmezverseny sem marad ki a programból. A legnagyobb fanok még Töki zseniális magyar hangját kölcsönző Dörner Györgytől is megtudhatnak néhány kulisszatitkot, hogy aztán késő este már a filmhez passzoló zenék szóljanak.

A program:

©

További infók a Facebook-eseményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Energiahatékonyság, digitalizáció, automatizálás: aki kimarad, az nagyon lemarad

Energiahatékonyság, digitalizáció, automatizálás: aki kimarad, az nagyon lemarad

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni