szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 240 ezer ember gyűlt össze, hogy megünnepelje a Leicester City történelmi Premier League-győzelmét – az eseményen a helyi sztárzenekar, a Kasabian is fellépett.

A 240 ezer fős tömeg már csak azért is nagy szám, mert hivatalosan nagyjából 340 ezer lakost számlál Leicester városa – így nem is volt olyan nagy túlzás Claudio Ranieri menedzser meghatott nyilatkozata, miszerint "hihetetlen, hogy az egész város összejött az ünneplésre".

A 132 éves története során először angol bajnoki címet szerző Leicester City a Facebook-oldalán tette közzé a videót az óriási hangulatú ünneplésről:

Nem maradhatott el a bajnoki buliról a Leicesterben alakult Kasabian minikoncertje sem: a hatalmas LCFC-drukker hírében álló Tom Meighan és Sergio Pizzorno zenekara négy számot adott elő a Victoria Parkban.

Köztük volt a Fire című dal is, amelyet sokan ismerhetnek onnan, hogy 2010 és 2013 között ez volt a Premier Leauge hivatalos dala, így minden közvetítés elején-közben-végén feltűnt, azóta viszont a Leicester góljainál csendül fel minden alkalommal a szám – amiből, ugye, volt egy pár idén.

Meighan és Pizzorno, Claudio Ranieri oldalán:

Tom, Claudio and Sergio ������������ #lcfc #leicester #havingaparty #champions #kasabian

Leicester City (@lcfc) által közzétett fénykép,

A Leicester City idei menetélésével, és annak hátterével ebben a korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!