szerző:
hvg.hu

Azt már nyilván mindenki tudja, mit csinál vasárnap este, de addig előttünk a hétvége. Van néhány tippünk.

A Balaton-part legjobb strandjai

Beköszöntött a kánikula, az iskolák bezárták kapuikat a nyári szünetre, így épp itt az ideje, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit a vízparton. Ha balatoni nyaralást tervezünk, de nem döntöttünk még az úti célról, érdemes tájékozódni, hol milyen strand vár minket. A tavalyi látogatói visszajelzések és hozzáértő vizsgálóbizottság tapasztalatai alapján ezek a legjobb strandok a Balaton partján.

 

©

Szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban

Minden évben, Szent Iván-éj környékén zölden világító kis bogarak százai világítják be az Alcsúti arborétum növényeit. A sok száz embert az arborétumba csalogató, igen látványos párzási időszakban késő esti, vezetett parklátogatásokat is tartanak, ahol megtudhatjuk, mitől világít egy szentjánosbogár, és hogy mi is történik pontosan ebben a közel kéthetes, látványos éjszakai násztáncban. Olvasson tovább, hogy megtudja, mikor és hogyan lesheti meg a szentjánosbogarak világító égi parádéját.

 

Múzeumok Éjszakája

Idén is az ország több száz múzeuma és intézménye nyitja ki kapuit június 25-én szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. A több mint 2000 program végigjárására sajnos nincsen elég idő, ezért a legérdekesebb budapesti és országos eseményeket listába gyűjtöttük. A felsorolt programok között bringás design tár, szobor CT-zés, matrózképző és egyedi, szerzetesek vezette idegenvezetés is szerepel.

bővebben>>

 

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!