szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kislemezzel jelentkezett a hazai zenei színtér egyik legegyedülállóbb zenekara, a Pegazusok Nem Léteznek. A két új dalt a hvg.hu-n már most meg is hallgathatja, aki élőben is kíváncsi rájuk, október 1-jén menjen az A38 Hajóra.

A nevét egy hűtőre ragasztott gyermekrajzról kölcsönző zenekart az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos 2011-ben indította útjára a színművész szakos Ács Eszterrel, akit azóta a színházba járó közönség is megismerhetett. A zenekar 2012 végén négytagúra bővült Lázár Ágoston (dob) és Németh Róbert (basszusgitár, ő a hvg.hu állandó szerzője) beszállásával, jelenleg pedig, Horváth Kristóf (gitár, billentyű) csatlakozása óta öttagú.

©

Zenei világa egyedi módon keresztezi a nyolcvanas évek hazai undergroundjának világát, a mai, egyszerre melankolikus és szuggesztív gitárzenével és elektronikával. Semmi nagyzolás, megjátszás: a Pegazusok Nem Léteznek esetében dalok a fontosak és azok a dolgok, amelyek a dalok mögött vannak, egyszerű, gyakran esendő emberi történetek.

Menekülök, Senkiben nincs erő – ez a címe annak a két új Pegazusok Nem Léteznek-dalnak, melyek hétfőn a hvg.hu-n debütálnak, és amelyeket a zenekar október 1-én, az A38 Hajón, az együttes idei utolsó budapesti klubkoncertjén be is mutat majd.

“Nehéz dalokról beszélni. Talán éppen azért csináltuk meg anno ezt a zenekart, hogy ne kelljen annyit beszélnünk. A címekből azért talán sejthető, hogy most sem a határtalan jókedvünket akartuk kiadni magunkból, fura is lenne. Nem tagadjuk, nehéz időszak van mögöttünk. Egy ideig az Eszternek és nekem is nagyon fura volt úgy tovább csinálni a zenekart, hogy már nem vagyunk együtt. Mivel egyikőnk sem volt még ilyen helyzetben, idő kellett, hogy hozzá tudjunk ehhez szokni. A dalszerzés folyamata, mióta rendeztük a dolgokat, ugyanolyan mint régen: a most megjelenő kislemez szövegeit is nagyjából együtt írtuk, együtt agyaltunk a próbán összerakott demókra. Nagyon jó barátok vagyunk, minden ezen alapszik. Mindkét dal ötünk közös munkája, jó érzés, hogy végre megjelennek” – mesél az új dalokról Lázár Domokos.

A két új dal hétfőtől a Youtube-on, és a Bandcampen, hamarosan pedig az összes digitális zenei felületen (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, stb.) hallható, illetve megvásárolható lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült