szerző:
hvg.hu

Nem nagy meglepetés ugyan, de Krasznahorkai László díjazásakor a 9., Nádas Péter bejelentése esetén a 10. legkevesebb pénzt fizetnék a fogadóirodák.

A Ladbrokes fogadóirodánál hagyományosan minden évben lehet fogadni az irodalmi Nobel-díjasra, ami elég kiszámíthatatlan műfajnak számít. Nádas Péter neve évek óta ott szerepel az esélyesek között, nincs ez másként idén sem, hiszen a Párhuzamos történetek szerzője holtversenyben a 10. helyen áll, ha az oddsokat nézzük. Nádas díjazása 25-szörös pénzt érne a rá tippelőknek. Még nála is nagyobb esélyes a fogadóiroda szerint a korábban Man Booker-díjjal elismert író, Krasznahorkai László, akire már csak hússzoros összeget fizetne a Ladbrokes. Az esélyesek listája jelenleg így néz ki, zárójelben az oddsokkal.

Murakami Haruki (5/1)

Ngugi Wa Thiong'o (7/1)

Philip Roth (8/1)

Adunis (14/1)

Ismail Kadare (16/1)

Joyce Carol Oates (16/1)

Javier Marias (16/1)

Jon Fosse (20/1)

Krasznahorkai László (20/1)

Peter Handke (25/1)

Nádas Péter (25/1)

Amos Oz (25/1)

Egyelőre még nem hirdették ki az irodalmi Nobel-díjas bejelentésének dátumát. 2015-ben a fehérorosz Szvetlana Alekszijevics vehette át irodalmi Nobel-díjat.

"Magyar vonatkozásod desszert" - interjú Krasznahorkai Lászlóval

Írói cinkosságról, filmről, adaptációról, Ginsbergről, és arról is beszél a hvg.hu-nak Krasznahorkai László, hogy jót tesz-e a melankóliának a halál. Az író a Sátántangó egyesült államokbeli megjelenése alkalmából amerikai felolvasókörúton járt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Nyolcezer méteres hegyet küzdött le a makói könyvelő

Nyolcezer méteres hegyet küzdött le a makói könyvelő