szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A líbiai származású Noor Tagouri újságíró fekete bőrkabátot, farmert, sportcipőt és fejkendőt viselve pózolt a lapnak, amely már leszámolt a meztelenséggel. Interjút is közölnek a 22 éves nővel, akit rámenős aktivistaként írnak le.

Először szerepel fejkendőt viselő muszlim nő a Playboy magazinban, amely még az év elején szakított a meztelen női képekkel.

A líbiai felmenőkkel rendelkező Noor Tagouri a férfimagazin októberben megjelenő, Renegades című kiadásában tűnik fel, amely olyan férfiakat és nőket mutat be, akik "mindent – még az életüket is – kockára tették azért, hogy azzal foglalkozzanak, amit szeretnek".

A 22 éves újságíró, aki a Newsy nevű hírportál munkatársaként dolgozik, fekete bőrkabátot, farmert, sportcipőt és fejkendőt viselve pózol a magazinban, amely "rámenős aktivistaként" írja le a fiatal lányt.

Tagouri szerint muszlim nőként felnőve sok mindennel meg kellett küzdenie az Egyesült Államokban, ám az így szerzett tapasztalatai később sokat segítettek neki abban, hogy előrébb jusson a karrierjében.

A fiatal lány 2012-ben hívta fel magára először a figyelmet, amikor kitett magáról egy, az ABC 7 stúdiójában készült képet az internetre, azzal a felirattal, hogy: "Az amerikai televíziózás történetének első fejkendős hírolvasója".

A bejegyzés futótűzként terjedt a világhálón és egy kampány is született a #LetNoorShine címkével, amely arra bátorított mindenkit, hogy bátran vállalja önmagát és ne féljen megvalósítani az álmait.

A több mint százezer internetes követővel rendelkező Tagouri férfimagazinbeli szereplését sokan áttörésnek tekintik, akadnak azonban olyanok is, akik elítélik a fiatal lányt. "A Playboy a pornográfia szinonimája" – olvasható a The Muslim Vibe című online magazin cikkében, amely szerint a magazin évtizedekig élen járt a nők tárgyiasításában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdezték a Fideszt, miért nem vettünk több Moderna-vakcinát, gyurcsányozás lett a vége

Megkérdezték a Fideszt, miért nem vettünk több Moderna-vakcinát, gyurcsányozás lett a vége

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank