szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon boldoggá tette a pécsi Uránia Mozi a 15 éves, izomsorvadásban szenvedő Dórit, aki életében először jutott el moziba és nézhetett meg egy filmet a nézőtérről. Gyámja szerint felejthetetlen élmény jelentett neki a filmszínház, gondtalanná vált arra a pár órára. A mozi munkatársai mindenre odafigyeltek, sőt, meglepetéssel is készültek – írja a bama.hu.

Dóri betegsége miatt kerekesszékbe kényszerült, gégekanült kell használnia, és állandó felügyeletre szorul. Még soha nem volt moziban, pedig szeretett volna, gyámja ezért levélben kért segítséget a pécsi Uránia mozitól, hogy teljesülhessen a kívánsága – számol be a lap.

Pár óra alatt megérkezett a válasz, hogy szívesen vendégül látják a fiatal lányt. Végül szombaton látogatott el a moziba, és nagyon boldog volt. Gyámja a Facebookon köszönte meg a rengeteg figyelmességet, amit kaptak.

Ma egy kislányt a világ legboldogabb emberévé tettetek! Élete első moziélménye így 15 évesen feledhetetlen élményt jelentett, füléig ér azóta a mosolya. Elvarázsolódott, gondtalanná vált arra a pár órára, amit biztosítottatok nekünk ezzel a különleges mozizással!” – olvasható a nyilvános posztban.

„Nemcsak bejutni segítettek, de kiszolgáltak minden földi jóval! Hercegkisasszonyhoz méltó helyet készítettek Dórinak (mert ő nem tud ülni, ahogy mi), megvendégelték, majd levetítették a kiválasztott filmet, figyelve a hangerőre, kényelemre, mindenre! Mindezek után meglepték Dórit a könyvtrilógiával, amiből a film készült. Hálásan köszönjük minden segítőnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy teljesüljön egy álom” – fogalmazott Dóri kísérője.

A moziban a lapnak elmondták: nem a hírverés volt a céljuk, hanem segíteni akartak a kislánynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró