szerző:
hvg.hu

Egyre ijesztőbb információk érkeznek a Kút című film kivágott jelenetének utóéletéről. A saját magát a filmből kicenzúrázó Kálomista Gábor nem elégedett meg az új kópiákkal, a Kútban dolgozó filmeseket is feketelistára rakta. A szakmában azonban mindenki hallgat, mert féltik az állásukat.

A történet ott kezdődött, hogy kiderült, új kópiákat kaptak a magyar mozik Gigor Attila (szerintünk felemásra sikerült) új filmjéből, a Kútból egy jelenetcsere miatt. Később kiderült, azt a pár másodpercet kapták ki a filmből, amelyben egy tévé képernyőjén tűnik fel Kálomista Gábor a Hír TV Páholy című műsorában. Az okokról azonban a forgalmazó és a rendező is hallgatott. Az ügyről maga Kálomista sem nyilatkozott, a telefonban azonban úgy üdvözölte a Népszabadság őt kereső újságíróját, hogy „Itt maga Abszurdisztán beszél”.

Pusztai Ferenc, a film producere és egyik szereplője aztán elismerte, hogy ő vetette ki a jelenetet a filmből.  A Népszabadság szakmai forrásai szerint Kálomista Gábor nem látta a filmet, a lapból tudta meg, hogy szerepel benne, amit személyes támadásként élt meg.

A történet azonban itt nem állt meg. A 444.hu szerint Kálomista, akinek cége, a Megafilm az üggyel párhuzamosan kezdte el két, az MTVA megbízásából készülő produkció (Munkaügyek, Csak színház és semmi) forgatását, néhány nap leforgása alatt legalább húsz filmest, köztük vágókat, operatőröket, zeneszerzőket, vezető írókat, asszisztenseket távolított el, mivel ők is dolgoztak a Kútban.

Őket az oldal szerint telefonon keresték meg a Megafilmtől, hogy a továbbiakban nem számítanak a munkájukra. Névvel és név nélkül azonban senki sem vállalja, hogy megerősítse az esetet. Ennek oka, hogy a Megafilm egyszerűen megkerülhetetlen szereplő a piacon, ha valakiről kiderül, hogy kiteregetett, jó időre elköszönhet a filmes megbízásoktól.

Kálomista cége félmilliárdért készíti a Munkaügyek folytatását, míg a Csak színház és más semmi második szériájért 300 millió Ft-ot kap a Megafilm.

Az információkra egyelőre sem a Megafilm, sem Kálomista Gábor nem reagált.

A Megafilm ügyeiről korábban az Átlátszó közölt cikksorozatot.

Csinálhat-e sztárt a kurvából a kamera?

Miért gondolja egy huszonéves, dekoratív lány karrierlehetőségnek a prostitúciót? - kérdezi Gigor legújabb, a prostituáltak világát is bemutató filmje, a Kút.

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában

Kapott egy extra funkciót az Instagram, hangos siker lehet belőle

Kapott egy extra funkciót az Instagram, hangos siker lehet belőle

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Jobban élnek a szlovákok, mint mi