szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre ijesztőbb információk érkeznek a Kút című film kivágott jelenetének utóéletéről. A saját magát a filmből kicenzúrázó Kálomista Gábor nem elégedett meg az új kópiákkal, a Kútban dolgozó filmeseket is feketelistára rakta. A szakmában azonban mindenki hallgat, mert féltik az állásukat.

A történet ott kezdődött, hogy kiderült, új kópiákat kaptak a magyar mozik Gigor Attila (szerintünk felemásra sikerült) új filmjéből, a Kútból egy jelenetcsere miatt. Később kiderült, azt a pár másodpercet kapták ki a filmből, amelyben egy tévé képernyőjén tűnik fel Kálomista Gábor a Hír TV Páholy című műsorában. Az okokról azonban a forgalmazó és a rendező is hallgatott. Az ügyről maga Kálomista sem nyilatkozott, a telefonban azonban úgy üdvözölte a Népszabadság őt kereső újságíróját, hogy „Itt maga Abszurdisztán beszél”.

Pusztai Ferenc, a film producere és egyik szereplője aztán elismerte, hogy ő vetette ki a jelenetet a filmből.  A Népszabadság szakmai forrásai szerint Kálomista Gábor nem látta a filmet, a lapból tudta meg, hogy szerepel benne, amit személyes támadásként élt meg.

A történet azonban itt nem állt meg. A 444.hu szerint Kálomista, akinek cége, a Megafilm az üggyel párhuzamosan kezdte el két, az MTVA megbízásából készülő produkció (Munkaügyek, Csak színház és semmi) forgatását, néhány nap leforgása alatt legalább húsz filmest, köztük vágókat, operatőröket, zeneszerzőket, vezető írókat, asszisztenseket távolított el, mivel ők is dolgoztak a Kútban.

Őket az oldal szerint telefonon keresték meg a Megafilmtől, hogy a továbbiakban nem számítanak a munkájukra. Névvel és név nélkül azonban senki sem vállalja, hogy megerősítse az esetet. Ennek oka, hogy a Megafilm egyszerűen megkerülhetetlen szereplő a piacon, ha valakiről kiderül, hogy kiteregetett, jó időre elköszönhet a filmes megbízásoktól.

Kálomista cége félmilliárdért készíti a Munkaügyek folytatását, míg a Csak színház és más semmi második szériájért 300 millió Ft-ot kap a Megafilm.

Az információkra egyelőre sem a Megafilm, sem Kálomista Gábor nem reagált.

A Megafilm ügyeiről korábban az Átlátszó közölt cikksorozatot.

Csinálhat-e sztárt a kurvából a kamera?

Miért gondolja egy huszonéves, dekoratív lány karrierlehetőségnek a prostitúciót? - kérdezi Gigor legújabb, a prostituáltak világát is bemutató filmje, a Kút.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!