szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tegnap mutattuk be Bródy János "nem hivatalos 56-os dalát", most kortársa, barátja Koncz Zsuzsa is új dalt jelentetett meg. A szeretet és a dal című Závodi Gábor-szerzeményhez videoklip is készült, amelyben egyértelműsítik az üzenetet: az országban szörnyű dolgok (Népszabadság-beszántás, menekültkérdés stb.) történnek, de vannak jó dolgok (Sziget, Szabadság téri piknik, koncertek stb.). Vagy ahogy a költő mondja: "A lila ködben tán semmi remény/De a dalban még vigaszt találunk!".

A klip szerkesztői pedig már-már parodisztikusan vágták a képeket a szövegre: ha épp szárnyalásnál tart a dal, akkor a képen felhős ég, ha zászlóról van szó, akkor lengő lobogót mutat a mozgókép és így tovább.

De inkább mutatjuk:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!