szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű színész, szinkronszínész 62 évesen, súlyos betegség után hunyt el.

A József Attila Színház közlése szerint vasárnap meghalt Józsa Imre, aki hosszú ideje betegeskedett, hónapok óta színpadra sem állt.

A lap felidézi a színész szavait, amelyeket akkor mondott, amikor szeptemberben átvette a Vidor Fesztivál életműdíját: "Remélem, hogy ez nem az utolsó díj lesz az életemben, a másik pedig, hogy van egy olyan érzésem, hogy ha meggyógyultam, engem ide visszavárnak".

Józsa Imre a József Attila Színház mellett a Játékszínben játszott sokat az elmúlt években, de sokan ismerhetik a Gálvölgyi Show-ból vagy felejthetetlen szinkronmunkái által: amellett, hogy ő volt a Vészhelyzet Greene doktora, a South Park Mr. Garrisonja, valamint egyes változatokban a Star Wars C3PO-ja, állandó hangja volt többek közt Nicolas Cage-nek, Rob Schneidernek és Chevy Chase-nek is.

A színészt 1988-ban Jászai Mari-díjjal, 1997-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
140 km/h-val repeszt a DJI új drónja

140 km/h-val repeszt a DJI új drónja

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést