szerző:
hvg.hu

Változások jönnek az X-Faktorban: csak hét élő epizód, mobilapplikáció és megváltozott kiesési rendszer lesz. Arról egyelőre hallgatnak a műsor készítői, hogy jön-e valaki a kirúgott Petics Kristóf helyére.

Az X-Faktor kreatív producere egy szerdai sajtótájékoztatón csak annyit árult el, hogy kész terveik vannak az eltanácsolt énekes utáni helyzetre, de hogy pontosan mi fog történni, az csak a szombati műsorban derül ki. Lapunk kérdésére, miszerint előre megrendezett dolog volt-e az énekes balhéja (amit akár a ma kikerült videó is alátámaszthatna), Schiwert Takács László kreatív producer elmondta, ilyesmivel nem lehet viccelni.

"Nekem, mint a műsor producerének, ez nagyon rosszul jött, sajnálom ezt a fiút, mert tehetségesnek tartom. Kicsit Király L. Norbit juttatta eszembe, de nem tudtam más döntést hozni, minthogy elküldjük. Nagyon sok összeesküvés elmélet van az országban, de ilyet televíziós műsorban nem csinálunk, és sose csináltunk. Amihez nekem közöm volt, abban soha nem volt hazugság" - tette hozzá.

A ma kitett videóban nemcsak több ízben káromkodik a kirúgott versenyző, de elmondja, hogy "kibaszott jó buli volt, szétvertem a tagnak a fejét". Schiwert-Takácsot ezért megkérdeztük arról is, hogy ha ez valóban a fiatalok kedvenc műsora, akkor nem tartoznak-e felelősséggel az iránt, hogy milyen példát statuálnak az énekesekkel. Szerinte, ha valaki követte a műsort, vagy az általuk kitett videókat, akkor láthatta, hogy mindig minden ki van sípolva, sőt, ha olyan a káromkodás, még takarás is van a szereplő száján, nehogy leolvasható legyen.

"Mindent a médiatörvényeknek megfelelően csinálunk, kifordítani vagy megváltoztatni senkit sem szeretnék, de mindenkinek elmondjuk az élő adások kapcsán is, hogy erre figyeljenek oda."

Megtudtuk azt is, hogy felkészült szakpszcihológusok állnak a versenyzők rendelkezésére, hogy a rengeteg feszültséget levezethessék. "A pszichológusokkal való közös munka azon a héten kezdődött, mikor a kocsmai inzultálás történt, Kristóf pedig nem jutott el odáig, hogy beszéljen velük. Az első pillanattól kezdve látszódott rajta, hogy balhés fiú, de a rocksztárok azok balhésak" - tette hozzá a producer.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy - a tartalmában igencsak megújult - X-Faktor volt a legnézettebb műsor hétvégén. Kolosi Péter, az RTL programigazgatója arról beszélt, hogy a show vadonatúj korszakba lép: csak 7 élő epizód lesz, és a kiesési rendszer is változik.

Szerinte a tehetségkutató egyértelműen a fiatal korosztály kedvence (legalábbis kedvenc hétvégi műsora). Ezért cserélték le a korábbi mentorokat is: Tóth Gabi az egyetlen, aki maradt, Puskás Petivel, ByeAlex-szel és Gáspár Lacival foglalhat helyet a zsűriszékekben.

"A mentorok a műsor kezdetén kaptak hideget-meleget, de én megalapozottnak tartom, hogy rájuk esett a választás" - hárítja a támadásokat Schiwert Takács. Szerinte ezt bizonyítják a zenei  életben elért eredményeik.

Míg korábban hetente egy versenyzőt búcsúztatott el a show, most az első néhány hétben megfeleződik a mezőny - az első adásban rögtön két énekes esik majd ki, az egyik, aki a legkevesebb szavazatot kapja automatikusan, a felette lévő két tehetség sorsát pedig párbaj dönti el. A szavazást a nézők telefonos applikációról is elküldhetik, de aki inkább fizetne érte, az maradhat a jól bevált alapdíjas SMS-eknél.

Nyerünk? Szavazz a zenekarokra! Szombaton elő show!

JÓVANAKKOR (@byealexittvan) által közzétett fénykép,

Azt is megtudtuk, hogy a korábbi After X helyett most X Backstage című háttérműsor indul, amelyet az élő műsorral egyidőben tekinthetnek meg a nézők az online- és a közösségi felületeken. A műsorvezető az idei szériában Kovács Dóri, az Éjjel-nappal Budapest egyik szereplője lesz, aki természetesen már Dj-ként is dolgozik.

Bár az énekesek között valóban vannak jó torkú tehetségek, akiknek akár a műsor után is lehetne maradásuk a szakmában, a bemutatkozásukon mintha kissé megijedtek volna. Összesen annyit tudtunk meg, hogy jól haladnak a próbák, nagyon örülnek, hogy itt vannak, mert szoros volt a mezőny, és hogy jó a munka a mentorokkal. A mentorok elmondása szerint pedig a legtöbbjüknek nemcsak a hangja, a szíve is óriási - ezért érdemes volt idecsődíteni a sajtót és az énekeseket.

Így rúgták ki verekedés miatt az X-Faktor versenyzőjét - videó

Petics Kristóf egy fővárosi szórakozóhelyen összevert egy férfit.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!