szerző:
hvg.hu

Ahogy egyre sokrétűbbé válik az apák szerepe a családban, úgy lesz egyre érdekesebb, amit a férfiak a gyereknevelésről, a családi életről leszűrnek. McMenemy Márk könyvében tíz híres apa - köztük Dragomán György, Erdei Zsolt, Nánási Pál, Szabó Győző, Zsidai Roy - vall örömeiről, félelmeiről és egészen titkos családi szertartásairól.

Az apaságról vall egy új könyvben Dragomán György, Erdei Zsolt Madár, Halácsy Péter, Kiss Tibi, M. Kiss Csaba, Nánási Pál, Somlai-Fisher Ádám, S.Takács András, Szabó Győző és Zsidai Roy. A Daddy Cool - Vagányok és apák című kötetet a napokban jelentette meg a Zazie Kiadó, és a Kossuth Kiadó terjeszti.

©

A könyv szerzője McMenemy Márk tévés személyiség és apa, neki vallottak a felsorolt hírességek az apaságról, a családi szerepükhöz kapcsolódó bánataikról, örömeikről, félelmeikről és egészen titkos szertartásokról.

A gyereknevelési tippeket és vicces sztorikat felvonultató könyvből kiderül, hogy Kiss Tibi a Quimbyből Vekerdyt olvas, Dragomán György író remekül pelenkázta ma már iskolás gyerekeit, Szabó Győző színészről pedig nem lehet levakarni a gyerekeket a családi partikon.

A tíz férfi arról vall, hogy gyermekeik nevelését legalább ugyanolyan fontosnak érzik, mint munkájukat, és igyekeznek minél több minőségi időt tölteni gyerekeikkel.

"Igyekszem olyan apuka lenni, aki arra inspirálja a gyerekét, hogy a félelmeit, a keserveit, a negatív, a rossz érzéseit is el tudja mondani nekem. Ez egy fontos cél. Azon már túl vagyunk, hogy az ősbiztonsághoz szükséges szeretetmennyiség belekerüljön a gyerekbe. Nagyon vissza kellett fogjam magam, hogy csak ennyire szeressem, mert szinte szerelmes vagyok belé" - mondja például Kiss Tibi.

©

Dragomán Györgynek pedig azzal kellett szembesülnie, hogy ő szigorú apa: "kiderült számomra, hogy képes vagyok szigorú is lenni. Eddig erre nem volt szükség, hogy bárkivel szigorúnak kellett volna lennem. De egyszer az egyik gyerekem azt mondta: 'ha majd megnövök, én is szigorú apa leszek'. Innen tudtam meg, hogy ezek szerint én akkor szigorú apa vagyok. Miközben szerintem nem is vagyok túl szigorú."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan a lista, ők világíthatják át hamarosan az MTA-t

Megvan a lista, ők világíthatják át hamarosan az MTA-t

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

Kiderült: néhány napon belül bemutathatják a világ első 5G telefonját

Kiderült: néhány napon belül bemutathatják a világ első 5G telefonját

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Lecsapott a NAV a baromfiudvaron tárolt csempészcigarettákra

Lecsapott a NAV a baromfiudvaron tárolt csempészcigarettákra

Gyanús pénzmozgások miatt jelentette fel egy volt tagja a Jobbikot

Gyanús pénzmozgások miatt jelentette fel egy volt tagja a Jobbikot