szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új, az eddigiekhez képest némileg szokatlan hangulatú dallal és egy Izlandon forgatott klippel jelentkezett a Bohemian Betyars.

A Csavargó a jövő februárban megjelenő harmadik albumuk előfutára. A dal a Bohemianhez képest különlegesebb hangszerelésű, más, mint amit a rajongóik megszokhattak. A videót Izlandon, gyönyörű tájakon forgatták.

 

"Buday Matyival - aki a zenekar fotósa és videósa, a tavaszi lemezbemutató turnénkon ő lesz az előzenekarunk is - ketten utaztunk el Izlandra 18 napra. Mikor kiérkeztünk, és elküldtük a srácoknak a képeket, hamar jött az ötlet, hogy itt forgassunk videót a legújabb számunkhoz"  – meséli Fehér Gábor, a Bohemian Betyars managere, az Ubikeklektik egyik főszervezője.

A betyárok egy hét múlva kezdik a stúdiómunkát, februárban be szeretnék mutatni a lemezt, aztán nyakukba veszik az országot, március közepén pedig egyhónapos Európa-turnéra (fő állomások Németország, Franciaország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Szlovákia és Csehország) indulnak.

 

5 liter kannásbor, népzene és punk - ez a recept a külföldi sikerre?

Az egyik kereskedelmi tévé felkérésének eleget tettek, de bohócot azért nem csinálnának magukból. Egyetlen politikai rendezvényen tartott koncertjüket utólag már bánják, a hazai sikerek után pedig már a világkörüli turnét szervezik - nem is állnak rosszul, Etiópia és Új-Zéland már válaszolt nekik. Ismerjék meg az idén már a fesztiválok nagyszínpadán feltűnő Bohemian Betyarst!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!