szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A havi csaknem 3 millió forintot kereső luxustörténész, laptulajdonos Schmidt Mária wellnesses üdüléssel csábítja történelmi fejtágítójára a tanárokat.

Schmidt Mária üzleti tevékenységéről, azon belül az 56-os emlékév átláthatatlan pénzügyeiről közöl hosszabb cikket az e heti HVG. Ebben többek között megemlítik a 862 milliós – „1956 – A magyar forradalom a legújabb történeti kutatások tükrében” című – pedagógus-továbbképzési programot.

A nyertes Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. honlapja úgy hirdeti a „kellemes környezetben” megvalósuló, teljes ellátást biztosító, háromnapos, ingyenes képzést, hogy egyszerre kínálják „a kikapcsolódás és a történelmi ismeretek gyarapításának lehetőségét”.

Az előadás címeiről, az előadók személyéről nem tájékoztat ugyan a honlap, de az 1956-os Intézet és az ELTE nincs az együttműködő partnerek között.

Ám egy ennél sokkal fontosabb dolgot megtudhatunk: három- és négycsillagos wellnessrészleggel is bővített hotelek szolgálnak a képzés helyszínéül.

Az egyéni jelentkezéseken kívül rendelkezésre áll a képzés nevelőtestületek számára „tanulmányi kirándulás” részeként is. Februárig tele is a naptár, de márciustól májusig még van hely a kellemes és költségmentes tantestületi kirándulásra.

A kft. egyébként – a mérlegei szerint – még nem végzett ilyen nagyságrendű munkát: tavalyi bevétele a tender negyedét sem érte el. Viszont a Terror Háza régi partnere. Tavaly például szintén versenyeztetés nélkül 47,5 millió forintot nyert el a „Magyarország XX. századi története az új külföldi és hazai kutatások, valamint szakmunkák tükrében” című tanfolyamra, és részt vett a Terror Háza audiovizuális uniós projektjében is. Ott is elegáns hotelekben tartották az oktatást.

 

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!