szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak kapkodtuk a fejünket az elmúlt napokban, annyi helyen tűnt fel a Mindenki, de most úgy tűnik, pont került a történet végére.

Miután kiderült, hogy Deák Kristóf kisfilmjét, a Mindenkit Oscarra-jelölték az egyik élelmes YouTube-felhasználó még aznap fel is töltötte a filmet a YouTube-ra. Már akkor sokan megnézték a filmet, amelyet előtte csak a Petőfi TV adott le még tavaly az éjszakai órákban. Aztán az illegális verziót gyorsan leszedették, de másnapa, azaz szerdán a Mindenki a Médiaklikk oldalán vált elérhetővé ingyenesen. De onnan is lekerült nem sokkal később. Végül jött az újabb fordulat, a filmet eredetileg március 4-től vetítette volna a Cinemax, de a csatorna tulajdonosa, az HBO végül előbbre hozta a premiert, ugyanis január 27-től a csatorna online felületén, az HBO GO-n mutatják be a művet.

Ha még tudják követni a sztorit, jöjjenek a részletek. Az MTVA Sajtóosztálya szerint egy félreértés miatt került fel a Médiaklikkre a Mindenki. Kobza Miklós, az MTVA sajtófőnöke válaszlevelében úgy fogalmazott, kollégáitól úgy értesült, az MTVA-nak korlátlan joga van a filmre. "Azonban a feltöltést követő percekben az alkotók jelezték, ők nem így értelmezik a szerződést, ezért a jogvitát elkerülendő, azonnal letöröltük a filmet a mediaklikk.hu oldalról, nem akartam, hogy egy Oscar-esélyes rövidfilmmel kapcsolatban ne a közös sikerről szóljanak a hírek" - írta Kobza.

Az eset azért is elég homályos, mert Deák Kristóf az Origónak adott tavalyi interjújában úgy fogalmazott,  "december 4-én adja le az m2 a Mindenki-t, utána pedig az HBO-n lehet majd látni, ugyanis kizárólagossággal megvették egész Kelet-Európára."

De a lényeg, ha valaki még nem látta volna az Oscar-jelölt alkotást, a Mindenkit január 27-től az HBO GO-n lehet megnézni.

Az Oscar-díjátadó magyar idő szerint február 27-én hajnalban lesz, ekkor izgulhatunk a Mindenki sikeréért a legjobb rövidfilmek mezőnyében.

Az Oscar-jelölt magyar film, amely a jelen világpolitikai eseményeit juttatja eszünkbe

Egy tízéves kislány új iskolába kerül, ám a beilleszkedés nem várt nehézségekbe ütközik - Deák Kristóf Mindenki című filmjének egyszerű, pozitív kicsengésű története lenyűgözte több külföldi fesztivál közönségét, ezután került egyre közelebb az Oscar-jelöléshez. A rendező szerint a film a reményt adó üzenete miatt lett sikeres, a külföldi kritikák pedig a két gyerekszereplő játékát dicsérik.


 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!