Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A politikus nem hagyta szó nélkül a rendező magyar közéletet bíráló megjegyzéseit.

Enyedi Ildikó többször sem rejtette véka alá véleményét a magyar közéletet illetően, előbb a német Deutschlandradiónak adott nyilatkozatában fogalmazott úgy, hogy "ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el", majd a díjátadót követő sajtótájékoztatón mondta azt, hogy "egyre félelmetesebben abszurd országban él".

Deutsch Tamásnak főleg az előbbi kijelentés nem tetszett, a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta: "kedves Ildikó, most a hazánkban az történik, hogy tizenkét év után végre filmet csinálhattál. Ne szégyelld és ne félj tőle."

Kár, hogy a politikus nem olvasta tovább Enyedi nyilatkozatait, hiszen a rendező nem arra panaszkodott, hogy eddig nem készíthetett filmet. Korábban a HVG-nek adott interjújában pedig úgy fogalmazott, volt benne egy kis félsz, mert Andy Vajna ízlése távol áll az övétől. "Másfél évet vártunk is a terv beadásával. De jó tapasztalatokat szereztem" - mondta Enyedi a díjnyertes film fejlesztéséről, előkészületeiről. Tehát egyáltalán nem a magyar filmfinanszírozási rendszert bírálta, sőt, arről folyamatosan pozitívan beszélt, inkább a közállapotokat illette kritikával.

"Ez csendes film" - Enyedi Ildikó a Testről és lélekről üzenetéről

Enyedi Ildikó: Az összes olyan pszichikai és fizikai tünetet produkáltam, amit egy munkanélküli. Tanítottam a főiskolán, amit nagyon szeretek, mégis úgy éreztem, nincs saját munkám. Ilyen lehet, amikor valakit az utcára raknak a kohóból. Ő az álláshirdetéseket böngészi, a filmrendező ilyenkor ír egy forgatókönyvet. Ha nem sikerül tető alá hoznia, ír egy másodikat, egy ötödiket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Fülke: A rendszer meztelen

Fülke: A rendszer meztelen

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Adventi irodalmi naptár - december 8.

Adventi irodalmi naptár - december 8.