szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rossz győztest hirdettek ki a legjobb film kategóriában.

A kategória jelöltjeit Faye Dunaway és Warren Beatty konferálta fel, majd bejelentették, hogy a Kaliforniai álom nyert. A film alkotói fel is vonultak a színpadra, elkezdődtek az ilyenkor szokásos beszédek, amelyeket az est házigazdája, Jimmy Kimmel volt kénytelen félbeszakítani.

A legjobb film ugyanis nem a Kaliforniai álom lett. Hanem a Holdfény.

Később Beatty megpróbálta megmagyarázni a hibát: azzal védekezett, hogy rossz borítékot adtak neki.

"Kinyitottam a borítékot, és az állt benne, hogy Emma  Stone, Kalifoniai álom. Ezért is néztem olyan hosszan Faye-re és önökre, nem akartam viccelődni" - magyarázta.

Kimmel csak annyit tett hozzá: "Tudtam, hogy el fogom szúrni. Tényleg meg is tettem."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Új év, új magyar Oscar: ezt a gálát sem fogjuk elfeledni

A legjobb élőszereplős kisfilm kategóriájában először díjaztak magyar produkciót az Oscar-gálák történetében. A Kaliforniai álomnak nem jött össze a rekord, és kis kavarodás után kiderült, a Holdfény vitte el a legfontosabb díjat a Trumpnak szánt kiszólásokkal tarkított este folyamán.