szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztévét otthagyó műsorvezető a Reggeli Showban beszélt az utolsó adásról, és rövid életű szóvivői szerepéről a Budapesti Olimpiáért Mozgalomban. És még a híres tarzanozás is szóba került.

Gundel Takács Gábor mint ismert, a vezetőségtől eltérő szakmai eképzelések miatt távozik a köztévétől, így a március 10-ei adásban lesz utoljára a Maradj talpon! műsorvezetője. A Reggeli Showban elárulta, felmerült, hogy a műsortól a játékosokhoz hasonlóan egy ugrással búcsúzzon, de mivel jelenleg több csavar és fémlemez is van a vállában, ezt a lehetőséget elvetették.

A Maradj talpon! műsorvezetője a jövő héttől Héder Barna lesz. Így annak a lehetősége is femerült, hogy Gundel Takács Gábor az adás alatt átja át stafétát kollégájának, de Héder Barna a szóban forgó műsor felvételekor külföldön volt, így ez nem jött össze.

Sebestyén Balászék arról is kérdezték a műrorvezetőt, miért vállalt szerepet épp akkor a Budapesti Olimpiárt Mozgalomban (BOM), amikor a pályázat visszavonása már eléggé a levegőben lógott. "A BOM-ban én 2005 óta valamilyen mértékben benne voltam. Aztán amikor felpörögtek az események, akkor az egyik este felhívtak, hogy mi lenne ha én lennék a szóvivő, mert annyi helyre kellett mennie a mozgalom vezetőinek. Így lettem szóvivő. Azért az nekem csalódás volt, hogy visszavonták a pályázatot. Azt gondolom, nem az derült ki, hogy Magyarország nem alaklmas a rendezésre, inkább az derült ki, hogy bizonyos dolgokat nem jól csináltunk, és ebbe mindenkit beleértek, aki ezzel bármilyen szinten foglalkozott. Nem az olimpiával van a gond, hanem ahogy ezt mi meg akartuk oldani."

Gundel Takács a híres esetről, a feladványba Mária Terézia helyett Tarzant látó fiú kálváriájáról is megosztott egy vicces utózöngét. "Pár nappal később egy rendezvényen találkoztam Habsburg Györggyel, aki azt mondta nekem, nem is tudta hogy a családjukban egy Tarzan is volt."

A teljes interjú:

Vidéken térhet vissza Gundel Takács Gábor, de nem a képernyőn

A Maradj talpon című vetélkedő egykori műsorvezetője egyelőre nem akar egyik televízióhoz sem elszegődni, egy másik szereplésre viszont hamarosan igent mondhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!