szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több állat alakítja Herendi Gábor filmjében a híres versenylovat, mint lovasszakértőknek feltűnt, némelyiknek nem stimmel a neme. Vagy ahogy írják „van olyan kép, ahol látszik Zeusz pömpije”.

Lovas körökben felzúdulást keltett az agyontámogatott Kincsem szuperprodukció – írja az atlatszo.hu. A valahai telivér csodakancát egyes jelenetekben ugyanis félvér herélt „alakítja”, néha az is látszik, hogy itt-ott lefestve.

Kincsemet több ló is alakította, ezek közül nem egy másik fajta – nem angol telivér –, de, ahogyan a lovasfórumokon kommentelők megjegyezték, szemmel láthatóan olyan is akad, amelyik még csak nem is kanca. Ráadásul a színük és az úgynevezett jegyeik (az alapszíntől eltérő, jellegzetes szőrfoltok) is mások. Ezért némelyik „dublőrt” itt-ott le kellett festeni, ami azonban nem mindig sikerült tökéletesre a kritikus nézők szerint.

Mindez talán nem kicsinyesség szóvá tenni, tekintve, hogy a film gigantikus, több mint 2 milliárd forintos támogatást kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól – jegyzi meg az oldal.

Herendi Gábor is elismerte az Átlátszónak, hogy olykor engedtek a hitelességből. „Szemet hunytunk afelett, hogy néha valóban nem telivér vagy esetleg nem kanca játszotta Kincsemet vállalva annak kockázatát, hogy a jó szemű lószakértők ezt észreveszik. A nagyközönség, akiknek a film készült, eddig ezt a problémát nem jelezték” – írta válaszában a rendező.

 

Herendi Gábor és a Kincsem: A 3 milliárdnak látszania kell a vásznon

Herendi Gábor a Valami Amerika-filmekkel és a Magyar vándorral összesen több mint egymillió nézőt vonzott a moziba, most a 3 milliárd forintból készült Kincsem jövő heti premierjére készül. A rendező elmesélte, mi köze Guy Ritchie-nek a Kincsemhez, hogyan került Fluor-dal a 19. századi történetbe, és hogy mi lesz a Valami Amerika 3-mal.

Szerelem a Monarchia idején - nem a lovak miatt jó mozi a Kincsem

A hatvanas évek óta nem készült ilyen látványos történelmi film Magyarországon, még ha a Kincsem nem is a tényszerűséget, hanem a szórakoztatást állítja középpontjába. Minden hibája ellenére egy szerethető közönségfilmet rendezett Herendi Gábor, a két főszereplőt, Nagy Ervint és Petrik Andreát pedig élvezet nézni a nagyvásznon.

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Hétfőtől kezdődik a pedagógusok országos tesztelése, de még mindig sok a kérdés

Hétfőtől kezdődik a pedagógusok országos tesztelése, de még mindig sok a kérdés